50 dag mljevene govedine
50 dag mljevene ovčetine
4 glavice crvenog luka
4 jaja
1 šalica mrvica
sol
biber
mljevena ljuta paprika
½ žličice majorana
3 žlice peršunova lista
½ šalice mlijeka
1 šalica maslinova ulja
Riža i grašak za prilog
Postupak pripreme
Meso se pomiješa s polovinom mrvica, jajima, solju, biberom i ljutom paprikom, majoranom i peršunom. Ako je potrebno, doda se malo mlijeka. Od te se mase izrađuju mali odresci pa se uvaljaju u mrvice i peku na ulju.
Serviraju se s rižom i pirjanim graškom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 50 dag mljevene govedine
- 50 dag mljevene ovčetine
- 4 glavice crvenog luka
- 4 jaja
- 1 šalica mrvica
- sol
- biber
- mljevena ljuta paprika
- ½ žličice majorana
- 3 žlice peršunova lista
- ½ šalice mlijeka
- 1 šalica maslinova ulja
- Riža i grašak za prilog
Postupak pripreme
Meso se pomiješa s polovinom mrvica, jajima, solju, biberom i ljutom paprikom, majoranom i peršunom. Ako je potrebno, doda se malo mlijeka. Od te se mase izrađuju mali odresci pa se uvaljaju u mrvice i peku na ulju.
Serviraju se s rižom i pirjanim graškom.