Monte kocke

recepti_bez_slike
  4 jaja 4 kašike šećera 4 kašike tople vode 4 kašike brašna 2 kašike kakaa 1 prašak za pecivo Preljev: 1 dcl. čokoladnog mlijeka Sastojci za kremu: 1 l mlijeka 6 kašika šećera 8 kašika gustina 200 gr. maslaca Čoko krema: 200 gr. čokolade za kuhanje 200 gr. nutele 0,5l. šlaga u tetrapaku Priprema: Biskvit dobijate tako što pjenasto umutite žumanjke i sećer. Dodjate im toplu vodu, kao i brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umješate izmiksani bjelanjak koji ste umutili sa prstohvatom soli. Lagano bez miksera smjesu svu sjedinite i ispečete na 180 do 200 C koru (kalup srednje veličine). Pečenu i ohlađenu koru prelijete čoko mlijekom koje ste predhodno ugrijali. Pustiti da se ohladi. Kremu skuhati i u hladno dodati maslac. Kremu namazati na biskvit. Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje do točke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutellu…dobro izmješati da se krema sjedini….ohladiti. Na bijelu kremu namazati tamnu…ukrasi po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)

Sastojci za biskvit:

 

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike tople vode
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • Preljev:
  • 1 dcl. čokoladnog mlijeka

Sastojci za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 6 kašika šećera
  • 8 kašika gustina
  • 200 gr. maslaca
  • Čoko krema:
  • 200 gr. čokolade za kuhanje
  • 200 gr. nutele
  • 0,5l. šlaga u tetrapaku

Priprema:

Biskvit dobijate tako što pjenasto umutite žumanjke i sećer. Dodjate im toplu vodu, kao i brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umješate izmiksani bjelanjak koji ste umutili sa prstohvatom soli. Lagano bez miksera smjesu svu sjedinite i ispečete na 180 do 200 C koru (kalup srednje veličine). Pečenu i ohlađenu koru prelijete čoko mlijekom koje ste predhodno ugrijali. Pustiti da se ohladi.
Kremu skuhati i u hladno dodati maslac.
Kremu namazati na biskvit.
Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje do točke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutellu…dobro izmješati da se krema sjedini….ohladiti.
Na bijelu kremu namazati tamnu…ukrasi po želji.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)