Juha od poriluka
Ova juha se svidjela mome suprugu, tako da sam ju morala raditi i drugi dan za večeru, super je.....
Sastojci:
- 3-4 poriluka
- 2 veće mrkve
- 3 srednje velika bijela krumpira
- 3 meggle trokuta mekog sira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1l vode
- sol i papar po želji
- krutoni od kruha
Priprema:
Narezati poriluk na kolutiće, isto tako mrkvu, oguliti i narezati krumpir na kvadratiće, oprati sve povrće i staviti na ulje i pirjati nekoliko minuta, zatim dodati vodu, sol i papar. Pustiti da se kuha dok sve povrće ne omekša.
Kada je povrće kuhano, uzeti štapni mikser i izmiksati povrće, ali ne sve, neka malo ostane cijeloga ( ukusnije je ), dodati tri meggle sira i miješati dok se skoro ne rastopi (sir daje kremasti okus juhi i drugu dimenziju od normalne juhe od poriluka)
Link izvora / potpis autora: GORANKA PEARSON