Pačja prsa u miso marinadi sa bagremovim medom i bučinim uljem

Sastojci:
- 0.400 kg pačja prsa
- miso marinada:
- 1 žlica miso
- 1 žlic abagremov med
- 1 žlica bučino ulje
- soya sos
Priprema:
Pomiješati sve sastojke za marinadu.
Na tavu dodati pačja prsa okrenuta sa kožom prema dole. Pržiti na laganoj vatri 6 minuta tada okrenuti prsa na drugu stranu i peći u pečnici na 180 stupnjeva još 6 minuta. Izvaditi iz pečnice premazati pripremljenom marinadom i ostaviti da odstoji u tavi još 2 minute. Ovako pripremljena prsa ostaviti 2 minute na rešetki ili na dasci za rezanje i rezati na ploške debljine 5 mm.
Link izvora / potpis autora: Mislav Božić
- Vaše oznake (tagovi): jela od peradi
- Sastojci: bučino ulje / med







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...