Janjetina pečena u pećnici

recepti_bez_slike
2 kg janjetine (najbolja je prednja strana) s bubrežnjakom sol po ukusu vruća mast po potrebi Postupak pripreme Meso dobro oprati i preliti ga kipućom vodom te ostaviti malo stajati da izgubi svoj karakterističan miris. Dobro ga ocijediti, nasoliti i stavite u zagrijanu pećnicu da se malo osuši. Meso preliti kipućom masti i polako peči dok ne porumeni i postane mekano. Za vrijeme pečenja janjetinu prelijevati masnoćom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+4)

Sastojci

  • 2 kg janjetine (najbolja je prednja strana) s bubrežnjakom
  • sol po ukusu
  • vruća mast po potrebi

Postupak pripreme

Meso dobro oprati i preliti ga kipućom vodom te ostaviti malo stajati da izgubi svoj karakterističan miris. Dobro ga ocijediti, nasoliti i stavite u zagrijanu pećnicu da se malo osuši. Meso preliti kipućom masti i polako peči dok ne porumeni i postane mekano. Za vrijeme pečenja janjetinu prelijevati masnoćom.

Prosjek: 2 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)