Svatovska doboš torta

recepti_bez_slike
200 g maslaca 200 g šećera 1 vanilin šećer 4 žumanjka 1-2 žličice ruma 200 g brašna (pola oštro, pola glatko) 2 žlice praška za pecivo 4 bjelanjka Krema: 1 puding od čokolade 20 g kakaa 150 g šećera ½ l mlijeka 250 g maslaca Krokant: 300 g šećera Priprema: maslac miješajte dok se ne zapijeni i postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, žumanjke i rum. U tu smjesu umiješajte žlicu po žlicu brašna prosijano s praškom za pecivo i na kraju veoma oprezno čvrsti snijeg. Ispecite na srednjoj temperaturi (vrijeme pečenja 10 min.) pojedinačno 7 listova za tortu, stavljajući za svaki list na dno oblika po 3 žlice pripremljenog tijesta. Krema: Prašak za puding, kakao i šećer pomiješajte sa 6 žlica mlijeka, a ostalo mlijeko neka zavri. Skinite ga sa štednjaka, ulijte otopljeni prašak za puding i ostavite da još jednom zavri. Pustite da se puding ohladi, ali ga češće promiješajte. Ohlađen puding umiješajte žlicu po žlicu u pjenasto ohlađen maslac, ali pazite da maslac i puding ne budu prehladni, jer se onda zgrušaju. Svaki list namažite kremom i sastavite tortu. Jedan list ostavite za gornji. Krokant: Šećer rastopite u prozirnu žutu tekućinu kojom naglo prelijete gornji list torte. Odmah nožem izrežite 12 jednakih dijelova i stavite ih jedan po jedan na tortu. Nož prije rezanja namastite ili zarežite u limun.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Tijesto:

  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žumanjka
  • 1-2 žličice ruma
  • 200 g brašna (pola oštro, pola glatko)
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 4 bjelanjka

Krema:

  • 1 puding od čokolade
  • 20 g kakaa
  • 150 g šećera
  • ½ l mlijeka
  • 250 g maslaca

Krokant:

  • 300 g šećera

Priprema:

maslac miješajte dok se ne zapijeni i postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, žumanjke i rum. U tu smjesu umiješajte žlicu po žlicu brašna prosijano s praškom za pecivo i na kraju veoma oprezno čvrsti snijeg. Ispecite na srednjoj temperaturi (vrijeme pečenja 10 min.) pojedinačno 7 listova za tortu, stavljajući za svaki list na dno oblika po 3 žlice pripremljenog tijesta.
Krema: Prašak za puding, kakao i šećer pomiješajte sa 6 žlica mlijeka, a ostalo mlijeko neka zavri. Skinite ga sa štednjaka, ulijte otopljeni prašak za puding i ostavite da još jednom zavri. Pustite da se puding ohladi, ali ga češće promiješajte. Ohlađen puding umiješajte žlicu po žlicu u pjenasto ohlađen maslac, ali pazite da maslac i puding ne budu prehladni, jer se onda zgrušaju. Svaki list namažite kremom i sastavite tortu. Jedan list ostavite za gornji.
Krokant: Šećer rastopite u prozirnu žutu tekućinu kojom naglo prelijete gornji list torte. Odmah nožem izrežite 12 jednakih dijelova i stavite ih jedan po jedan na tortu. Nož prije rezanja namastite ili zarežite u limun.

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Vinković Milka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)