Nabujak s crnim vinom

Autor: LanaM   (palac x 33598) |moji recepti

0
17,5 dag čokolade za kuhanje 30 dag maslaca 30 dag šećera 2 omota vanilin šećera 6 jaja 1-2 žličice cimeta 3 žličice kakaa 40 dag brašna 1,5 omota praška za pecivo 1/4 l suhoga crnog vina 1-2 žličice šećera u prahu Priprema: Krupnije izribajte 15 dag čokolade. Masnoću, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Jaja odijelite pa žumanca umiješajte u pjenasto izmiješanu smjesu. Dodajte cimet i kakao. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i s vinom ga umiješajte u gornju smjesu. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg pa ga sa čokoladom dodajte smjesi i oprezno izmiješajte. Prstenasti oblik dobro namažite i pobrašnite, pa u njega ulijte smjesu i izravnajte je. Stavite u prethodno ugrijanu pećnicu i pecite oko sat i petnaest minuta na 175 stupnjeva. Od ostatka čokolade napravite listiće pa ohlađeni nabujak pospite šećerom u prahu i čokoladnim listićima. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Lagan i ukusan čokoladni nabujak
Recepti - 2 - slika

Sastojci:

  • 17,5 dag čokolade za kuhanje
  • 30 dag maslaca
  • 30 dag šećera
  • 2 omota vanilin šećera
  • 6 jaja
  • 1-2 žličice cimeta
  • 3 žličice kakaa
  • 40 dag brašna
  • 1,5 omota praška za pecivo
  • 1/4 l suhoga crnog vina
  • 1-2 žličice šećera u prahu

Priprema:

Krupnije izribajte 15 dag čokolade.
Masnoću, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Jaja odijelite pa žumanca umiješajte u pjenasto izmiješanu smjesu.
Dodajte cimet i kakao. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i s vinom ga umiješajte u gornju smjesu. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg pa ga sa čokoladom dodajte smjesi i oprezno izmiješajte. Prstenasti oblik dobro namažite i pobrašnite, pa u njega ulijte smjesu i izravnajte je. Stavite u prethodno ugrijanu pećnicu i pecite oko sat i petnaest minuta na 175 stupnjeva. Od ostatka čokolade napravite listiće pa ohlađeni nabujak pospite šećerom u prahu i čokoladnim listićima.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)