Umak od vrganja s rajčicama

Autor:   (palac x 671) |moji recepti
recepti_bez_slike

Sastojci:

  • 1 žlica suhih vrganja
  • 1 glavica luka
  • 2 rajčice
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 1 mrkva
  • 5 dag suhe slanine
  • 1 dl bijelog vina
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • malo celerovog lista
  • ulje, vegeta, sol

Suhe vrganje dobro operite, potopite ih u hladnu vodu i ostavite stajati oko 2 sata. Zatim na zagrijanom ulju popržite na kockice narezanu slaninu i nasjeckani luk, dodajte naribanu mrkvu, posolite, pospite vegetom i mljevenom paprikom, zalijte vinom i dodajte ocijeđene vrganje. Zajedno pirjajte kratko vrijeme pa dodajte oguljene i na komadiće narezane rajčice i pire od rajčice i nastavite s pirjanjem oko 10 minuta. Pospite nasjeckanim celerovim listom. Umak poslužite sa žgancima ili pireom od krumpira.

Savjet: Umaci su dodaci mesu, povrću, tjestenini, riži, koji pospješuju apetit i jela čine ukusnijim, hranjivijim i sočnijim.

1 žlica suhih vrganja 1 glavica luka 2 rajčice 1 žlica pirea od rajčice 1 mrkva 5 dag suhe slanine 1 dl bijelog vina mljevena crvena paprika (slatka) malo celerovog lista ulje, vegeta, sol Suhe vrganje dobro operite, potopite ih u hladnu vodu i ostavite stajati oko 2 sata. Zatim na zagrijanom ulju popržite na kockice narezanu slaninu i nasjeckani luk, dodajte naribanu mrkvu, posolite, pospite vegetom i mljevenom paprikom, zalijte vinom i dodajte ocijeđene vrganje. Zajedno pirjajte kratko vrijeme pa dodajte oguljene i na komadiće narezane rajčice i pire od rajčice i nastavite s pirjanjem oko 10 minuta. Pospite nasjeckanim celerovim listom. Umak poslužite sa žgancima ili pireom od krumpira. Savjet: Umaci su dodaci mesu, povrću, tjestenini, riži, koji pospješuju apetit i jela čine ukusnijim, hranjivijim i sočnijim.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
i četiri jednako je sedam
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika mamica's

Koji Vam je recept za umak najdraži? Meni ovaj jedan od naj naj...obožavam gljive i sve kombinacije..
Jedino šta stavim i brašno, i više rajčice, oko 4, 5 dl soka od rajčice, stavim i bar dvije žlice maslaca a čak i limunov sok..nemojte se čuditi, slijedi objašnjenje...Varganje malo zapečem na maslacu a ne ulju, a kad umiješam sve ostalo, umiješam i limunov sok.

Slika korisnika 78iva's

Stavim i malo ružmarina isto..I sa šampinjonima je fino i jako slično, naravno da ih prvo očistimo, nasjeckamo na listiće, prijamo na ulju, znate dalje...bar 20 minuta!! Paše u kombinaciji i usitnjeni češnjak, onda tek dodamo rajčice narezane npr na kockice. ostavimo još da se sve zajedno prija 15-tak min. Može malo vina onda, kao i malo začina po potrebi, umak je gotov kad prokuha! Meni ovaj najdraži. Ali moram malo mesa uz to dodati jer mi moji inače ne priznaju ručak

"Još jedan recept iz TOP 50"