Umak od vrganja s rajčicama

Autor: žana1   (palac x 815) |moji recepti


recepti_bez_slike

Sastojci:

  • 1 žlica suhih vrganja
  • 1 glavica luka
  • 2 rajčice
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 1 mrkva
  • 5 dag suhe slanine
  • 1 dl bijelog vina
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • malo celerovog lista
  • ulje, vegeta, sol

Suhe vrganje dobro operite, potopite ih u hladnu vodu i ostavite stajati oko 2 sata. Zatim na zagrijanom ulju popržite na kockice narezanu slaninu i nasjeckani luk, dodajte naribanu mrkvu, posolite, pospite vegetom i mljevenom paprikom, zalijte vinom i dodajte ocijeđene vrganje. Zajedno pirjajte kratko vrijeme pa dodajte oguljene i na komadiće narezane rajčice i pire od rajčice i nastavite s pirjanjem oko 10 minuta. Pospite nasjeckanim celerovim listom. Umak poslužite sa žgancima ili pireom od krumpira.

Savjet: Umaci su dodaci mesu, povrću, tjestenini, riži, koji pospješuju apetit i jela čine ukusnijim, hranjivijim i sočnijim.

Prosjek: 4 (+966)
1 žlica suhih vrganja 1 glavica luka 2 rajčice 1 žlica pirea od rajčice 1 mrkva 5 dag suhe slanine 1 dl bijelog vina mljevena crvena paprika (slatka) malo celerovog lista ulje, vegeta, sol Suhe vrganje dobro operite, potopite ih u hladnu vodu i ostavite stajati oko 2 sata. Zatim na zagrijanom ulju popržite na kockice narezanu slaninu i nasjeckani luk, dodajte naribanu mrkvu, posolite, pospite vegetom i mljevenom paprikom, zalijte vinom i dodajte ocijeđene vrganje. Zajedno pirjajte kratko vrijeme pa dodajte oguljene i na komadiće narezane rajčice i pire od rajčice i nastavite s pirjanjem oko 10 minuta. Pospite nasjeckanim celerovim listom. Umak poslužite sa žgancima ili pireom od krumpira. Savjet: Umaci su dodaci mesu, povrću, tjestenini, riži, koji pospješuju apetit i jela čine ukusnijim, hranjivijim i sočnijim. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+966)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
četiri i jednako je šest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika mamica's

Koji Vam je recept za umak najdraži? Meni ovaj jedan od naj naj...obožavam gljive i sve kombinacije..
Jedino šta stavim i brašno, i više rajčice, oko 4, 5 dl soka od rajčice, stavim i bar dvije žlice maslaca a čak i limunov sok..nemojte se čuditi, slijedi objašnjenje...Varganje malo zapečem na maslacu a ne ulju, a kad umiješam sve ostalo, umiješam i limunov sok.

Slika korisnika 78iva's

Stavim i malo ružmarina isto..I sa šampinjonima je fino i jako slično, naravno da ih prvo očistimo, nasjeckamo na listiće, prijamo na ulju, znate dalje...bar 20 minuta!! Paše u kombinaciji i usitnjeni češnjak, onda tek dodamo rajčice narezane npr na kockice. ostavimo još da se sve zajedno prija 15-tak min. Može malo vina onda, kao i malo začina po potrebi, umak je gotov kad prokuha! Meni ovaj najdraži. Ali moram malo mesa uz to dodati jer mi moji inače ne priznaju ručak