Podravski grah s vrhnjem

recepti_bez_slike
40 dag graha 2 glavice luka 2 češnja češnjaka 1 dl kiselog vrhnja 1 žlica brašna mljevena crvena paprika (slatka) ulje sol 2 para kobasica-pečenica priprema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u manje hladne vode i kuhajte da posve omekša. Posebno na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte brašno i mljevenu papriku, ocijeđeni grah i malo juhe u kojoj se kuhao grah. Posolite, dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani i zgnječeni češnjak i lagano izmiješajte. Posebno ispržite kobasice-pečenice i poslužite s grahom uz salatu od kiselih krastavaca iz zimnice.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+420)
Evo jedne kombinacije graha s vrhnjem! I da, crvena mljevena paprika dodana ulju daje boju i okus jelu, ali je ne treba peći jer će biti gorka. Dobar tek, na posao

Sastojci:

  • 40 dag graha
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • sol
  • 2 para kobasica-pečenica

priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u manje hladne vode i kuhajte da posve omekša. Posebno na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte brašno i mljevenu papriku, ocijeđeni grah i malo juhe u kojoj se kuhao grah. Posolite, dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani i zgnječeni češnjak i lagano izmiješajte. Posebno ispržite kobasice-pečenice i poslužite s grahom uz salatu od kiselih krastavaca iz zimnice.

 

 

Prosjek: 4 (+420)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)