Orzoto s kremom od tikve

Autor: sntomic   (palac x 3582) |moji recepti


recepti_bez_slike

Kako nazvati ovo jelo nego ovako kako je to u originalu? Rižoto a nije jer se pravi od ječma (geršla, orza)!? Bilo bi nakaradno!!!
Jesen je i vrijeme je za ovakva jela koja vam griju i dušu:)

Recepti - 2 - slika

Za ovaj orzoto sam upotrijebila:

  • 40 dag očišćene tikve (pojma nemam koja je to vrsta)
  • 2 malene glavice luka ili jedna srednja
  • 4 češnja bijelog luka
  • 150 g ječma (geršla, orza)
  • maslac, maslinovo ulje
  • ribani parmezan
  • povrtna juha (napraviti od svježeg povrća ili od kocke?)
  • malo cimeta (po želji)
  • sol i mljeveni bijeli papar

Skuhati juhu od povrća ili kocke? iskreno ja uvijek u zamrzivaču imam uvjetno rečeno svoju mješavinu mljevenog povrća koje zamrznem pa otkidam po potrebi)
U jednoj posudi rastopiti maslac, dodati pola količine isjeckanih luka i češnjaka pa na to dodati na kockice isječenu tikvu. Polako dinstati zalijevajući juhom od povrća. Pri kraju dodati prstohvat cimeta.
U drugoj posudi na maslinovo ulje dodati ostatak luka i češnjaka, malo posoliti pa kada luk postane staklast dodati ječam. Kratko (minuticu) ga popržiti pa dodavati pomalo povrtnu juhu dok se ječam ne skuha (oko 25 minuta).
Štapnim mikserom usitniti tikvu, dodati malo juhe u kojoj se kuhala pa sve umiješati u već kuhani ječam. Dodati žlicu, dvije ribanog parmezana, dobro izmiješati pa tek onda popapriti i ako bude potrebno posoliti.
 

Prosjek: 4 (+314)
40 dag očišćene tikve (pojma nemam koja je to vrsta) 2 malene glavice luka ili jedna srednja 4 češnja bijelog luka 150 g ječma (geršla, orza) maslac, maslinovo ulje ribani parmezan povrtna juha (napraviti od svježeg povrća ili od kocke?) malo cimeta (po želji) sol i mljeveni bijeli papar Skuhati juhu od povrća ili kocke? iskreno ja uvijek u zamrzivaču imam uvjetno rečeno svoju mješavinu mljevenog povrća koje zamrznem pa otkidam po potrebi) U jednoj posudi rastopiti maslac, dodati pola količine isjeckanih luka i češnjaka pa na to dodati na kockice isječenu tikvu. Polako dinstati zalijevajući juhom od povrća. Pri kraju dodati prstohvat cimeta. U drugoj posudi na maslinovo ulje dodati ostatak luka i češnjaka, malo posoliti pa kada luk postane staklast dodati ječam. Kratko (minuticu) ga popržiti pa dodavati pomalo povrtnu juhu dok se ječam ne skuha (oko 25 minuta). Štapnim mikserom usitniti tikvu, dodati malo juhe u kojoj se kuhala pa sve umiješati u već kuhani ječam. Dodati žlicu, dvije ribanog parmezana, dobro izmiješati pa tek onda popapriti i ako bude potrebno posoliti.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+314)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
10 + 8 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.

"Još jedan recept iz TOP 50"