Kokosovi čupavci

Autor:   (palac x 949) |moji recepti
recepti_bez_slike

ovo je kolač koji sam do sada radila najviše puta i to zato što se uvijek brzo i sve pojede.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 15 dag šećera
  • 1,5 dl ulja
  • 1,5 dl mlijeka
  • 20 dag brašna
  • 1 vanilin-šećer
  • 1/2 praška za pecivo

Glazura

  • 15 dag čokolade za kuhanje
  • 2 žlice mlijeka
  • 25 dag maslaca
  • l žlica ruma
  • 20 dag kokosova brašna za posipanje

Priprema:

Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin-šećerom, zatim dodajte ulje, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sjedinite u jednoličnu smjesu pa ulijte u namašćen i brašnom posut lim. Stavite u lagano zagrijanu pećnicu, a zatim temperaturu postupno pojačavajte, pa dalje pecite na srednjoj vatri oko 35 minuta. Pečeni kolač potpuno ohladite i narežite na kocke. Zatim svaku kocku, pomoću vilice, uronite u ohlađenu glazuru od čokolade i obilno pospite kokosovim brašnom pa stavite u košarice za slastice.

Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, dodajte maslac narezan na listiće i miješajte da se maslac potpuno otopi i da dobijete glatku smjesu, a zatim umiješajte rum, pa glazuru potpuno ohladite.

3 jaja 15 dag šećera 1,5 dl ulja 1,5 dl mlijeka 20 dag brašna 1 vanilin-šećer 1/2 praška za pecivo Glazura 15 dag čokolade za kuhanje 2 žlice mlijeka 25 dag maslaca l žlica ruma 20 dag kokosova brašna za posipanje Priprema: Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin-šećerom, zatim dodajte ulje, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sjedinite u jednoličnu smjesu pa ulijte u namašćen i brašnom posut lim. Stavite u lagano zagrijanu pećnicu, a zatim temperaturu postupno pojačavajte, pa dalje pecite na srednjoj vatri oko 35 minuta. Pečeni kolač potpuno ohladite i narežite na kocke. Zatim svaku kocku, pomoću vilice, uronite u ohlađenu glazuru od čokolade i obilno pospite kokosovim brašnom pa stavite u košarice za slastice. Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, dodajte maslac narezan na listiće i miješajte da se maslac potpuno otopi i da dobijete glatku smjesu, a zatim umiješajte rum, pa glazuru potpuno ohladite.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
četiri i osam jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Mia ZG's

Kokosovi čupavci su odogovorni za to što sam prvi put probala kokos. Pocelo je tako da mama nije imala dovoljno kokosa pa je nekoliko biskvitnih kocki umocila samo u cokoladu,ne i u kokos. To mi je bilo tako fino da nisam mogla prestat jest pa sam uzela i jedan čupavi. I tako je počela moja ljubav prema kokosu, a bez rafaello kocki isto ne mogu.

"Još jedan recept iz TOP 50"