Goveđi jezik u umaku od kapara

recepti_bez_slike
goveđi jezik 1 žlica brašna koncentrat od rajčice 2-3 češnja luka sol i biber petrusimul 5 dkg kapara Priprema: Goveđi jezik kuhati u kipućoj vodi 4-5 sati. Jezik izvaditi i staviti pod slavinu hladne vode i odmah oguliti, te narezati na fete debljine 1 cm. U posebnoj posudi dinstati jednu brašno, konšerve, te  luk. Izmiješati, posoliti i kuhati 1 1/2 sat. Na kraju dodati sol, biber, malo nasjeckanog petrusimula i batićem zgnječenih ukiseljenih kapara. Poslužiti s pire krumpirom ili raznim vrstama tjestenine. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+767)

Sastojci:

  • goveđi jezik
  • 1 žlica brašna
  • koncentrat od rajčice
  • 2-3 češnja luka
  • sol i biber
  • petrusimul
  • 5 dkg kapara

Priprema:

Goveđi jezik kuhati u kipućoj vodi 4-5 sati. Jezik izvaditi i staviti pod slavinu hladne vode i odmah oguliti, te narezati na fete debljine 1 cm.

U posebnoj posudi dinstati jednu brašno, konšerve, te  luk. Izmiješati, posoliti i kuhati 1 1/2 sat. Na kraju dodati sol, biber, malo nasjeckanog petrusimula i batićem zgnječenih ukiseljenih kapara. Poslužiti s pire krumpirom ili raznim vrstama tjestenine.

Prosjek: 4 (+767)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)