Kolač s pudingom od vanilije

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 86525) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
5 jaja 5 žlica šećera 5 žlica brašna 1 prašak za pecivo Tamna kora 5 jaja 5 žlica šećera 5 žlica brašna 1 prašak za pecivo 3 žlice kakaa Krema 2 pudinga od vanilije 1 margarin(250 gr ) o,5l mlika 5 žlica šećera Zaljev 3 čaše od pavlake manje, vode 25 žlica šećera kokosovo brašno za posuti po kolaču postupak Žutu koru ispečemo i izvadimo da se ohladi. Zatim i tamnu koru ispečemo ali nju ne vadimo iz tepsije i pustimo da se ohladi. Zaljev također samo prokuhati i njeg ostaviti da se ohladi. Puding napravit u pola litre mlijeka, kad se ohladi dodati margarin i dobro jos izmiksati. I sad u biti ovaj kolač se radi sve da bude hladno. Znači: - Na tamnu koru staviti kremu od pudinga, pa staviti preko žutu koru, pa to fino lagano sve prtisnuti da se sljubi. - E zatim izrezati kolač u kocke kao i svaki kolač, pa zaliti sa ohlađenim zaljevom. Posuti odma kokosovim brašnom i to je to.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+6)
Jako dobar kolač s pudingom od vanilije
Kolač s pudingom od vanilije - slika

Žuta kora

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo

Tamna kora

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice kakaa

Krema

  • 2 pudinga od vanilije
  • 1 margarin(250 gr )
  • o,5l mlika
  • 5 žlica šećera

Zaljev

  • 3 čaše od pavlake manje, vode
  • 25 žlica šećera

kokosovo brašno za posuti po kolaču

postupak

  1. Žutu koru ispečemo i izvadimo da se ohladi. Zatim i tamnu koru ispečemo ali nju ne vadimo iz tepsije i pustimo da se ohladi.
  2. Zaljev također samo prokuhati i njeg ostaviti da se ohladi.
  3. Puding napravit u pola litre mlijeka, kad se ohladi dodati margarin i dobro jos izmiksati. I sad u biti ovaj kolač se radi sve da bude hladno. Znači:

- Na tamnu koru staviti kremu od pudinga, pa staviti preko žutu koru, pa to fino lagano sve prtisnuti da se sljubi.
- E zatim izrezati kolač u kocke kao i svaki kolač, pa zaliti sa ohlađenim zaljevom. Posuti odma kokosovim brašnom i to je to.

 

Prosjek: 4.5 (+6)
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Dijana Vjeko Zlatunic's

mmmm probala sam ga savrsen,nije sto je mamin ali je odlican

2
Slika korisnika Hana's

Kolač izgleda prefino i obavezno se treba isprobati! Samo me zanima, kad se biskvit radi, da li se bjelanjak mora posebno istuci u snijeg ili se samo sve skupa izmijesa?

3
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

ma ne ja sve zajedno miksam nevidim neke razlike u odvajanju bjelanjaka i zumanjaka.ok probajte necete se pokajat.

4
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

ma ja ti to sve skupa izmiksam.meni to nista neznaci da se odvajaju bjelanjca i zumanca.probajte necete se pokajat. :H http://www.recepti.hr/sites/all/modules/smileys/packs/Yahoo!/wave.gif

5
Slika korisnika Eraa's

isproban!!!! Savršen kolač za ljetne dane!!!! Idući put slikicu stavljam jer već su se pojeli hehe ;))

6
Slika korisnika Eraa's

koje su dimenzije pleha u kojem ste ga pekli? Hvalaa :)

7
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

evo prikazacu vam pleh u kojem pecem ovaj kolac.

  • kalup.jpg
8
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

sirina 29 cm
duzina 42 cm
dubina 7 cm
to vam je cetvrtasti kalup kao za torte.probacu vam uplodat sliku ali sumnjam neidu nesto slike.ali probajte kolac je savrsen samo radite sve po receptu.evo probala sam staviti sliku pleha na zalost,neide one dimenzije koje ja imam

9
Slika korisnika Marlin's

Hello
Ja sam iz Canada pa nerazumim koliko to treba vode za zaljev. Moze te mi objasniti pa cu probati kolac.

Hvala
Marlin Mijaljevic

10
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

marline jesi pravio kolac,interesuje me jeli ti ispao dobro i kako ti se svidja

11
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

3 case od pavlake (kiselo vrhnje ) vode,stviti sa 25 zlica secera da prokuha.i ohladiti ga.ja sam bas upravo pravila za svoje kanadjane,koji su kod mene,

12
Slika korisnika Lea N's

Okej, sve jasno, hvala... samo neka je sladak, pa smijemo malo pretjerati s kalorijama, iako je ljeto ;-)

ovo su moji recepti, lea

13
Slika korisnika Zrinka Svavoc's

Jadranka, jako lijepo izgleda. Za koliko je vremenski otprilike kolač gotov? Kore se pečeju kao i inače? Znači, zapravo se prokuhaju mlijeko, šećer i puding ili?
Vi ste posuli kokosovim brašnom na kraju, ali mogu i npr sa čokoladnim mrvicama? Evo upravo se spremam iči probati napraviti ovaj kolač, držite mi palčeve

14
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

a da jos sam zaboravila rec normalno mlijeko prokuhati i napraviti puding kao i svaki.

15
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

sto se tice vremena sve treba prvo ohladiti,samo je to malo sporije a sto se tice slaganje kolaca to vam tako brzo ide.ali je skroz jednostavan,a sto se tice posipanja kokosovim brasnom ja znam samo tako,jer stvarno nisam nikad probala nicim drugim.a necete se pokajati savrsen je kolac jest da je malo sladji a cujte kolac mora bit sladak,i samo nek bude dobro hladan prije upotrebe.pa mi javite kako je ispao.

16
Slika korisnika Zora Gibe's

Kolac izgleda lijepo, a mislim da je i ukusan, nisam ga pravila ali cu ga napraviti danas, hvala za lijep i jednostavan recept... :star: <:P

17
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

evo stavicu vam i fotku,da vidite u kojoj ja tepsiji pecem,tako da znate da je ova velicina najbolja za ovaj kolac.ne ispadne debeo ,a sto kazu taman je ovako nesto.eto ga,i samo ga dobro ohladite ,jer se i jede tako hladan.

18
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

kako se pravi i deli testo za kore??? ne pise u receptu, kako da nedosyaje jedan dio.

19
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

kore pravite posebno,znaci zutu i isto sve stavljate i u drugu tamnu samo sto se doda kakao ili cokolada u prahu.tako da dva puta pecete koru,nista ne djelite