Krem juha od povrća

recepti_bez_slike
2 mrkve srednje veličine 2 šnjite korijena celera 1 krumpir srednje veličine 4 kom grumena brokule 4 kom grumena cvjetače 3 režnja češnjaka svježi peršin malo soli (1 mala žličica ili više po želji) malo mljevenog papra ( crnog ili bijelog) malo vrhnja za kuhanje Priprema: U lonac za kuhanje zapremnine 3 L stavimo 1 l vode i u nju natvrđe sastojke kojima je potrebno najdulje kuhanje, znači oguljeni i oprani celer i mrkve. Posolimo i stavimo kuhati sve dok sastojci budu toliko mekani da ih se može bez teškoće razrezati vilicom. Zatim u lonac dodamo oguljeni i narezani krumpir, te nakon par minuta cvjetaču i brokulu. Možete i odmah sve začiniti. Dodati još malo vode i ostaviti da krčka dok povrće ne omekani. Lonac maknuti s vatre i štapnim mikserom sve usitniti. Zato je bolje da se ne dodaje odmah puna količina vode, radi lakšeg usitnjavanja. Nakon usitnjavanja staviti na vatru i dodati vode prema želji, ovisno o gustoći juhe koju želite. Pusti da lagano provrije, te po  želji staviti raznu tjesteninu za juhu. Ako ne želite tjesteninu, onda maknite lonac s vatre, ubacite malo vrhnja za kuhanje i sitno nasjeckani češnjak i tako poslužite. Ukoliko ipak stavite i tjesteninu, nakon što je kuhana ponovite postupak s vrhnjem i češnjakom. Znam da češnjak budi sumnju, ali probajte, on daje posebno notu cijeloj juhi. Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Znate kako ljudi reagiraju kad vide zelenu ili žuto-narančastu juhu na tanjuru? E, pa dragi moji, na ovu juhicu svi skeptici traže repete. Probajte!

Sastojci:

  • 2 mrkve srednje veličine
  • 2 šnjite korijena celera
  • 1 krumpir srednje veličine
  • 4 kom grumena brokule
  • 4 kom grumena cvjetače
  • 3 režnja češnjaka
  • svježi peršin
  • malo soli (1 mala žličica ili više po želji)
  • malo mljevenog papra ( crnog ili bijelog)
  • malo vrhnja za kuhanje

Priprema:

U lonac za kuhanje zapremnine 3 L stavimo 1 l vode i u nju natvrđe sastojke kojima je potrebno najdulje kuhanje, znači oguljeni i oprani celer i mrkve. Posolimo i stavimo kuhati sve dok sastojci budu toliko mekani da ih se može bez teškoće razrezati vilicom. Zatim u lonac dodamo oguljeni i narezani krumpir, te nakon par minuta cvjetaču i brokulu. Možete i odmah sve začiniti. Dodati još malo vode i ostaviti da krčka dok povrće ne omekani. Lonac maknuti s vatre i štapnim mikserom sve usitniti.

Zato je bolje da se ne dodaje odmah puna količina vode, radi lakšeg usitnjavanja. Nakon usitnjavanja staviti na vatru i dodati vode prema želji, ovisno o gustoći juhe koju želite. Pusti da lagano provrije, te po  želji staviti raznu tjesteninu za juhu. Ako ne želite tjesteninu, onda maknite lonac s vatre, ubacite malo vrhnja za kuhanje i sitno nasjeckani češnjak i tako poslužite. Ukoliko ipak stavite i tjesteninu, nakon što je kuhana ponovite postupak s vrhnjem i češnjakom. Znam da češnjak budi sumnju, ali probajte, on daje posebno notu cijeloj juhi.

Dobar tek!

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ante Ačkar's

juhe su zakon.Jedem ih svakodnevno i sve vrste.Ponekad mi žena "spalamudi"juhicu tko zna od čega,i onda iz prikrajka ispod oka gleda kako ću reagirati.Kako nikada nema negativne reakcije,sva zadovoljna počne traktat o sastojcima od kojih je načinila juhu, a ja mudro mučim i povlađujem, i tako svi zadovoljni.Bog vam da sriću i zdravlje.

2
Slika korisnika Jelena Šturlić Tupek's

Hvala Ante na komentaru! Sve najbolje i vama!