Tjestenina s dagnjama i graškom u bijelom umaku


1
Tjestenina s dagnjama

Sastojci:

  • Jedno pakiranje zamrznutih dagnji (250g)
  • Špageti
  • Malo graška (zamrznuti)
  • sol, 1,5l kipuće vode

Umak:

  • 400ml vrhnja za kuhanje
  • sir za ribanje (po vlastito izboru; ribanac, domaći..)
  • malo vegete, malo muškatnog oraščića
  • česno bijelog luka
  • malo maslaca

U kipuću posoljenu vodu staviti dagnje da se kuhaju 5 min. Potom dodati tjesteninu i grašak i kuhati još 10tak minuta.

Kuhano procijediti i staviti na stranu.

U veći plitki lonac (tavu) uliti vrhnje za kuhanje i u njega staviti maslac da se topi na laganoj vatri a potom dodati preostale sastojke.

Na kraju umiješati tjesteninu s dagnjama i graško i umak!

Dobar tek!

Prosjek: 5 (+906)
Link izvora / potpis autora: Jelo je napravljeno prema receptu s portala crochef.com
Jedno pakiranje zamrznutih dagnji (250g) Špageti Malo graška (zamrznuti) sol, 1,5l kipuće vode Umak: 400ml vrhnja za kuhanje sir za ribanje (po vlastito izboru; ribanac, domaći..) malo vegete, malo muškatnog oraščića česno bijelog luka malo maslaca U kipuću posoljenu vodu staviti dagnje da se kuhaju 5 min. Potom dodati tjesteninu i grašak i kuhati još 10tak minuta. Kuhano procijediti i staviti na stranu. U veći plitki lonac (tavu) uliti vrhnje za kuhanje i u njega staviti maslac da se topi na laganoj vatri a potom dodati preostale sastojke. Na kraju umiješati tjesteninu s dagnjama i graško i umak! Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+906)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
+ deset = 17
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika maary's

Maštovit recept, šta drugo da kažem.. Sličan je onome tjestenina s graškom i pršutom, samo na malo maslinovog ulja prvo prepržite pršut, isto je jako jako fino. Probajte, dobar tek!!

"Još jedan recept iz TOP 50"