Zamaškarani srneći paprikaš sa roladom od kruha

recepti_bez_slike
80 dkg srnetine 40 dkg luka 10 dkg mrkve žlica pirea od rajčice 0,5 l crno vino sol papar crvena paprika 5 d češnjaka peršin, lovor list Priprema Luk narezati na sitno i popržiti ga na ulju. Kada luk porumeni dodati naribanu mrkvu. Prodinstati te dodati meso srnetine narezano na kockice. Posoliti, popapriti, dodati crvenu papriku, češnjak, lovor, malo prodinstati, zaliti vodom i pustiti da se tako kuha. Pred kraj dodati rajčicu i crveno vino. Zagustiti brašnom po želji. Za roladu od kruha trebat će vam: 0,5 kg kruha (starijeg) 1 luk 10 dkg špeka papar jaje 1 dcl mlijeka peršin Priprema Kruh narezati na kocke te ga zaliti mlijekom i dobro izmjesiti. Na ulju prepržiti luk i špek te dodati kruh. Dodati i jaje, peršin i papar, po sve izmjesiti da se poveže. Napraviti roladu, zamotati je folijom i kuhati 20 min.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Sve je ovih dana u znaku fašnika, tog ludog doba godine u kojem sve što je ovako postaje onako, sve što je normalno biva izgnano, a ono što nije poželjno tijekom uobičajenih dana, postaje standard i nešto čemu se teži. Možda s hranom i nije baš tako, ali to ne znači da se u fašničko vrijeme ne treba uživati u sasvim posebnim jestvinama baš kao što je i ova za koju recept donosimo u nastavku.

Odličan srneći paprikaš u Samoborskoj kleti mogu vam pripremiti njihovi majstori kuhari. Oni ga poslužuju sa roladom od kruha, a recept kojeg možete upotrijebiti i u vašim kuhinjama baš su nam oni otkrili.

Sastojci

  • 80 dkg srnetine
  • 40 dkg luka
  • 10 dkg mrkve
  • žlica pirea od rajčice
  • 0,5 l crno vino
  • sol
  • papar
  • crvena paprika
  • 5 d češnjaka
  • peršin, lovor list

Priprema

Luk narezati na sitno i popržiti ga na ulju. Kada luk porumeni dodati naribanu mrkvu. Prodinstati te dodati meso srnetine narezano na kockice. Posoliti, popapriti, dodati crvenu papriku, češnjak, lovor, malo prodinstati, zaliti vodom i pustiti da se tako kuha. Pred kraj dodati rajčicu i crveno vino. Zagustiti brašnom po želji.

Za roladu od kruha trebat će vam:

  • 0,5 kg kruha (starijeg)
  • 1 luk
  • 10 dkg špeka
  • papar
  • jaje
  • 1 dcl mlijeka
  • peršin

Priprema

Kruh narezati na kocke te ga zaliti mlijekom i dobro izmjesiti. Na ulju prepržiti luk i špek te dodati kruh. Dodati i jaje, peršin i papar, po sve izmjesiti da se poveže. Napraviti roladu, zamotati je folijom i kuhati 20 min.

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: www.samoborska-klet.hr

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
+ dva = četiri
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Šnicel našeh non - PROČITAJTE Bakalar po domaću - PROČITAJTE Tingul ili žgvacet, gulaš, paprikaš... - PROČITAJTE Brudit od sardel z jačminkom na jakovarski - PROČITAJTE Pileći paprikaš - PROČITAJTE