Marinirane srdele

Autor: tatjana   (palac x 2228) |moji recepti

1

Dobra ideja za mediteransko predjelo, ili kao samostalni lagani obrok.

Naši omjeri su za 4 osobe ako ćete posluživati kao predjelo, a za samostalni obrok trebate barem dvostruku količinu. Ne morate se bojati da će biti previše, budući se ovako pripremljene srdele mogu čuvati nekoliko dana u hladnjaku.

Sastojci

  • 60 dkg srdele
  • 2 glavice crvenog luka (cca 20 dkg)
  • 2 lista lovora
  • papra u zrnu po ukusu (cca 2 dkg)
  • 0,5 dcl maslinovog ulja za marinadu
  • 1 dcl biljnog ulja za prženje
  • oštrog brašna za paniranje
  • sol po ukusu
  • 1 limun
  • 0,5 dcl vinskog octa

Preprema

Srdele očistiti od iznutrica i glave, oprati i pustiti da se dobro ocijede (ako se ne ocijede dobro, trgat će se u prženju). Kad su se dobro ocijedile, malo posoliti pa uvaljati u brašno. Pržiti ih treba u dubokoj masnoći dok ne dobiju hrskavu koricu i zlatnožutu boju (ali treba voditi računa da se ne presuše). Kad su pržene, slagati ih u posudu jednu do druge poput crijepa . Luk očistiti i narezati na kolutiće. Na maslinovom ulju prepržiti kolutiće da uvenu, dodati lovor, biber u zrnu (po želji i par iglica ružmarina), vinski ocat i malo vode, tako da sve prekrije luk i pustiti da prokuha nekoliko minuta. Ovom marinadom preliti srdele i ostaviti da se sve ohladi sat dva (najbolje je preko noći). Treba paziti da srdele uvijek budu prekrivene tekućinom od marinade. Servirati na tanjur zajedno s lukom i umakom te aranžirati kriškom limuna.

Prosjek: 5 (+441)
60 dkg srdele 2 glavice crvenog luka (cca 20 dkg) 2 lista lovora papra u zrnu po ukusu (cca 2 dkg) 0,5 dcl maslinovog ulja za marinadu 1 dcl biljnog ulja za prženje oštrog brašna za paniranje sol po ukusu 1 limun 0,5 dcl vinskog octa Preprema Srdele očistiti od iznutrica i glave, oprati i pustiti da se dobro ocijede (ako se ne ocijede dobro, trgat će se u prženju). Kad su se dobro ocijedile, malo posoliti pa uvaljati u brašno. Pržiti ih treba u dubokoj masnoći dok ne dobiju hrskavu koricu i zlatnožutu boju (ali treba voditi računa da se ne presuše). Kad su pržene, slagati ih u posudu jednu do druge poput crijepa . Luk očistiti i narezati na kolutiće. Na maslinovom ulju prepržiti kolutiće da uvenu, dodati lovor, biber u zrnu (po želji i par iglica ružmarina), vinski ocat i malo vode, tako da sve prekrije luk i pustiti da prokuha nekoliko minuta. Ovom marinadom preliti srdele i ostaviti da se sve ohladi sat dva (najbolje je preko noći). Treba paziti da srdele uvijek budu prekrivene tekućinom od marinade. Servirati na tanjur zajedno s lukom i umakom te aranžirati kriškom limuna. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+441)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
devet - = nula
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
1
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Ovo mi je dobro!

2
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Ovo mi je dobro!

3
Slika korisnika jadrankas's

ja pečem srdele na gradelama pa mariniram ali ovaj način mi se više sviđa.Dobro društvo i čaša crnog vina ...raj

"Još jedan recept iz TOP 50"