Marinirane srdele

Autor: tatjana   (palac x 1740) |moji recepti

1

Dobra ideja za mediteransko predjelo, ili kao samostalni lagani obrok.

Naši omjeri su za 4 osobe ako ćete posluživati kao predjelo, a za samostalni obrok trebate barem dvostruku količinu. Ne morate se bojati da će biti previše, budući se ovako pripremljene srdele mogu čuvati nekoliko dana u hladnjaku.

Sastojci

  • 60 dkg srdele
  • 2 glavice crvenog luka (cca 20 dkg)
  • 2 lista lovora
  • papra u zrnu po ukusu (cca 2 dkg)
  • 0,5 dcl maslinovog ulja za marinadu
  • 1 dcl biljnog ulja za prženje
  • oštrog brašna za paniranje
  • sol po ukusu
  • 1 limun
  • 0,5 dcl vinskog octa

Preprema

Srdele očistiti od iznutrica i glave, oprati i pustiti da se dobro ocijede (ako se ne ocijede dobro, trgat će se u prženju). Kad su se dobro ocijedile, malo posoliti pa uvaljati u brašno. Pržiti ih treba u dubokoj masnoći dok ne dobiju hrskavu koricu i zlatnožutu boju (ali treba voditi računa da se ne presuše). Kad su pržene, slagati ih u posudu jednu do druge poput crijepa . Luk očistiti i narezati na kolutiće. Na maslinovom ulju prepržiti kolutiće da uvenu, dodati lovor, biber u zrnu (po želji i par iglica ružmarina), vinski ocat i malo vode, tako da sve prekrije luk i pustiti da prokuha nekoliko minuta. Ovom marinadom preliti srdele i ostaviti da se sve ohladi sat dva (najbolje je preko noći). Treba paziti da srdele uvijek budu prekrivene tekućinom od marinade. Servirati na tanjur zajedno s lukom i umakom te aranžirati kriškom limuna.

Prosjek: 5 (+441)
60 dkg srdele 2 glavice crvenog luka (cca 20 dkg) 2 lista lovora papra u zrnu po ukusu (cca 2 dkg) 0,5 dcl maslinovog ulja za marinadu 1 dcl biljnog ulja za prženje oštrog brašna za paniranje sol po ukusu 1 limun 0,5 dcl vinskog octa Preprema Srdele očistiti od iznutrica i glave, oprati i pustiti da se dobro ocijede (ako se ne ocijede dobro, trgat će se u prženju). Kad su se dobro ocijedile, malo posoliti pa uvaljati u brašno. Pržiti ih treba u dubokoj masnoći dok ne dobiju hrskavu koricu i zlatnožutu boju (ali treba voditi računa da se ne presuše). Kad su pržene, slagati ih u posudu jednu do druge poput crijepa . Luk očistiti i narezati na kolutiće. Na maslinovom ulju prepržiti kolutiće da uvenu, dodati lovor, biber u zrnu (po želji i par iglica ružmarina), vinski ocat i malo vode, tako da sve prekrije luk i pustiti da prokuha nekoliko minuta. Ovom marinadom preliti srdele i ostaviti da se sve ohladi sat dva (najbolje je preko noći). Treba paziti da srdele uvijek budu prekrivene tekućinom od marinade. Servirati na tanjur zajedno s lukom i umakom te aranžirati kriškom limuna. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+441)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
sedam + = jedanaest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Ovo mi je dobro!

Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Ovo mi je dobro!

Slika korisnika jadrankas's

ja pečem srdele na gradelama pa mariniram ali ovaj način mi se više sviđa.Dobro društvo i čaša crnog vina ...raj

"Još jedan recept iz TOP 50"