Srdele na pašticadu

Autor: Moela   (palac x 47946) |moji recepti

0
60 dag srdela 1/2 veće glavice luka 2 češnja češnjaka 1 velika mrkva 8 dag svježeg celerovog korijena 2 stapke celera 2 - 3 rajčice 2 dl crnog vina 10 kom suhih šljiva cca 1/2 dl maslinovog ulja 1 žlica suncokretovog ulja po potrebi i ukusu soli i papra 1/2 jušne žlice sjeckanog peršinovog lista po potrebi vode za podlijevanje Priprema: 1. Srdele očistiti, odrezati im glave, rastvoriti ih i maknuti središnju kost (kralješnicu). Oprati ih i ocijediti. 2. Luk i Češnjak sitno nasjeckati, a mrkvu, korijen i stapke celera izrezati na sitne kockice. Šljivama izvaditi koštice i namočiti ih u toploj vodi. 3. Na dijelu maslinovog ulja popržiti luk i češnjak vrlo kratko, potom dodati mrkvu i celer (korijen i stapke). Malo popržiti pa dodati nasjeckanu rajčicu. Posoliti. Podliti s malo vode i pirjati do pola potom dodati ocijeđene nasjeckane šljive. Provjeriti začinjenost pa po potrebi dosoliti i dodati eventualno malo šećera ako je kiselo. Popapriti i pirjati dok povrće potpuno omekša. Pred kraj dodati vino.Tijekom pirjanja, po potrebi, dolijevati manje količine vode kako bi umak konačno bio srednje gust. 4. Umak malo prohladiti i usitniti mikserom ili propasirati. Dodati kosani peršin. 5. Srdele ispržiti u tavi u mješavini maslinovog i suncokretovog ulja ili ih ispeći na roštilju (ja sam koristila AMC posudu). Pečene srdele umiješati u umak, a nekoliko ostaviti za ukras. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)
Srdele mogu na milijun načina......
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • 60 dag srdela
  • 1/2 veće glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 velika mrkva
  • 8 dag svježeg celerovog korijena
  • 2 stapke celera
  • 2 - 3 rajčice
  • 2 dl crnog vina
  • 10 kom suhih šljiva
  • cca 1/2 dl maslinovog ulja
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • po potrebi i ukusu soli i papra
  • 1/2 jušne žlice sjeckanog peršinovog lista
  • po potrebi vode za podlijevanje

Priprema:

1. Srdele očistiti, odrezati im glave, rastvoriti ih i maknuti središnju kost (kralješnicu). Oprati ih i ocijediti.

2. Luk i Češnjak sitno nasjeckati, a mrkvu, korijen i stapke celera izrezati na sitne kockice. Šljivama izvaditi koštice i namočiti ih u toploj vodi.

3. Na dijelu maslinovog ulja popržiti luk i češnjak vrlo kratko, potom dodati mrkvu i celer (korijen i stapke). Malo popržiti pa dodati nasjeckanu rajčicu. Posoliti. Podliti s malo vode i pirjati do pola potom dodati ocijeđene nasjeckane šljive. Provjeriti začinjenost
pa po potrebi dosoliti i dodati eventualno malo šećera ako je kiselo. Popapriti i pirjati dok povrće potpuno omekša. Pred kraj dodati vino.Tijekom pirjanja, po potrebi, dolijevati manje količine vode kako bi umak konačno bio srednje gust.

4. Umak malo prohladiti i usitniti mikserom ili propasirati. Dodati kosani peršin.

5. Srdele ispržiti u tavi u mješavini maslinovog i suncokretovog ulja ili ih ispeći na roštilju (ja sam koristila AMC posudu). Pečene srdele umiješati u umak, a nekoliko ostaviti za ukras.

Prosjek: 3.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)