Krvavice

recepti_bez_slike
1 kg riže 1 kg glave (samo mesa) povrće za juhu 1/2 kg pluća 30 dag topljene crijevne masti papra prema ukusu mažuran nekoliko zrna korijandra sol oko 2 1/2 l juhe 1/2-3/4 l krvi Postupak pripreme Očišćenu i brzo opranu rižu skuhamo u većoj količini neslane vruće vode. Kuhamo lagano da zrna ostanu cijela i čvrsta. Ocijeđenu rižu razgrnemo na dasku da se ohladi. Glavu skuhamo s povrćem za juhu, meso odvojimo od kosti i krupnije sameljemo. Pluća posebno skuhamo i također sameljemo.
 Sve sastojke stavimo u zdjelu odgovarajuće veličine, prelijemo ugrijanom mašću, umije¬šamo začine i sol. Lagano miješajući dolijemo toplu juhu i krv. Sve zajedno izmiješamo i tom smjesom nadjenemo pripremljena, narezana i na jednom kraju probodena crijeva. Krvavice kuhamo u vrućoj vodi malo ispod vrelišta. Kuhane su kada na ubod igle ne izlazi više krv. Kuhane uhvatimo rukom, polijemo mlakom vodom da isperemo masnoću i složimo na dasku. Kada se malo ohlade, okrenemo ih na drugu stranu. U protivnom, crijevo će omekšati i puknuti prilikom pečenja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Pečene krvavice najbolji recept

Sastojci

  • 1 kg riže
  • 1 kg glave (samo mesa)
  • povrće za juhu
  • 1/2 kg pluća
  • 30 dag topljene crijevne masti
  • papra prema ukusu
  • mažuran
  • nekoliko zrna korijandra
  • sol
  • oko 2 1/2 l juhe
  • 1/2-3/4 l krvi

Postupak pripreme

Očišćenu i brzo opranu rižu skuhamo u većoj količini neslane vruće vode. Kuhamo lagano da zrna ostanu cijela i čvrsta. Ocijeđenu rižu razgrnemo na dasku da se ohladi. Glavu skuhamo s povrćem za juhu, meso odvojimo od kosti i krupnije sameljemo. Pluća posebno skuhamo i također sameljemo.


Sve sastojke stavimo u zdjelu odgovarajuće veličine, prelijemo ugrijanom mašću, umije¬šamo začine i sol. Lagano miješajući dolijemo toplu juhu i krv. Sve zajedno izmiješamo i tom smjesom nadjenemo pripremljena, narezana i na jednom kraju probodena crijeva. Krvavice kuhamo u vrućoj vodi malo ispod vrelišta.

Kuhane su kada na ubod igle ne izlazi više krv. Kuhane uhvatimo rukom, polijemo mlakom vodom da isperemo masnoću i složimo na dasku. Kada se malo ohlade, okrenemo ih na drugu stranu. U protivnom, crijevo će omekšati i puknuti prilikom pečenja.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)