Slatki panj

Autor: k.sofi   (palac x 1640) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
6 bjelanjka (snijeg) 6 žumanjka 20 dkg šećera 15 dkg brašna sok i korica od limuna liker 2 dkg pistacija Krema:  4 žumanjka 14 dkg šećera, vanilinog dl mlijeka dkg brašna 25 dkg maslaca 3 žlice crne kave 6 dkg čokolade Postupak pripreme Od snijega, u koji se utuku žumanjci i šećer, te doda korica od limuna i brašno, ispecite biskvit-smjesu u namazanom i posutom žljebastom obliku. Kad je smjesa pečena i kad se ohladi, odrežite ju koso na krajevima i razrežite na dvije polovice. Od odrezane smjese imitirajte kvrge koje stavite na panj. Između ova dva lista stavite kremu, ali prije toga smjesu poškropite likerom. Vanjski dio obložite kremom tako da se krema štrca kroz vrećicu i imitira kora od drveta. Površinu kolača pospite usitnjenim pistacijama. Na panj se mogu staviti kvrge, a oko panja gljivice od marcipana. Krema: žumanjak, šećer i vaniliju izmiješajte, dodajte mlijeko i brašno, pa smjesu tucite na pari dok ne zavrije. Kad se krema ohladi, umiješajte u pjenasto izmiješani maslac. Polovicom kreme nadjenite panj, a u drugu polovicu umiješajte crnu kavu i čokolada. Ovom tamnom kremom obložite panj. Krema:  skuhajte kavu, miješajte žumanjke, šećer, dodajte vaniliju, mlijeko, brašno, tucite na pari, ohladite, miješajte maslac, umiješajte kremu, razdijelite kremu na polovicu, u drugu polovicu umiješajte kavu i otopljenu čokoladu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+504)

Sastojci

 • 6 bjelanjka (snijeg)
 • 6 žumanjka
 • 20 dkg šećera
 • 15 dkg brašna
 • sok i korica od limuna
 • liker
 • 2 dkg pistacija

Krema: 

 • 4 žumanjka
 • 14 dkg šećera, vanilinog
 • dl mlijeka
 • dkg brašna
 • 25 dkg maslaca
 • 3 žlice crne kave
 • 6 dkg čokolade

Postupak pripreme

Od snijega, u koji se utuku žumanjci i šećer, te doda korica od limuna i brašno, ispecite biskvit-smjesu u namazanom i posutom žljebastom obliku. Kad je smjesa pečena i kad se ohladi, odrežite ju koso na krajevima i razrežite na dvije polovice. Od odrezane smjese imitirajte kvrge koje stavite na panj. Između ova dva lista stavite kremu, ali prije toga smjesu poškropite likerom. Vanjski dio obložite kremom tako da se krema štrca kroz vrećicu i imitira kora od drveta. Površinu kolača pospite usitnjenim pistacijama. Na panj se mogu staviti kvrge, a oko panja gljivice od marcipana.

Krema: žumanjak, šećer i vaniliju izmiješajte, dodajte mlijeko i brašno, pa smjesu tucite na pari dok ne zavrije. Kad se krema ohladi, umiješajte u pjenasto izmiješani maslac. Polovicom kreme nadjenite panj, a u drugu polovicu umiješajte crnu kavu i čokolada. Ovom tamnom kremom obložite panj.

Krema:  skuhajte kavu, miješajte žumanjke, šećer, dodajte vaniliju, mlijeko, brašno, tucite na pari, ohladite, miješajte maslac, umiješajte kremu, razdijelite kremu na polovicu, u drugu polovicu umiješajte kavu i otopljenu čokoladu.

Prosjek: 4 (+504)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Doboš torta - PROČITAJTE Sedmo nebo - PROČITAJTE Kupola od malina - PROČITAJTE Kremaste princes krafne - PROČITAJTE Kolač s oblatnama - PROČITAJTE