Pohani som s krumpirom

Autor: Marina Bradić   (palac x 587) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
RIBA 4 fileta soma sol 2 jaja prezle ulje KRUMPIR 10 manjih krumpira 1 žlica masti ili možete upotrijebiti ulje...čisto da pokrije dno tave 6 lukaca stogodišnjaka (ili po našem šerutlin) češnjak granule sol (po želji) peršin (po želji)   PRIPREMA 1. Kad se fileti otope, prerezati ih na pola. Posoliti sve filete s jedne i druge strane. Razlupati jaja, dodati još malo soli i dobro izmiješati. Zatim prelijati preko ribe. Na kraju u prezle i peći u ulju. 2. Izrezati krumpir na kockice, očistiti luk, narezati na sitno i dodati u krumpir. Promiješati. Posipati češnjakom. Na vatru staviti ulje ili mast da se dobro zagrije, pa staviti krumpir na vruće. Dobro promiješati i poklopiti. Staviti na jaku vatru. Svako malo promiješati. Kad malo omekša, dodati peršin, smanjiti vatru i poklopiti. Još koji put promiješati i kad još omekša, ugasiti vatru.   NAPOMENA: Krumpir sam ostavila s lukom i češnjakom da malo odstoji, lijepo upije te arome i meni je finije :)   POSLUŽIVANJE Poslužiti toplo. Ribu prelijte s malo limuna (po želji). DOBAR TEK!! :) Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+533)
Pohani som s krumpirom

SASTOJCI

RIBA

  • 4 fileta soma
  • sol
  • 2 jaja
  • prezle
  • ulje

KRUMPIR

  • 10 manjih krumpira
  • 1 žlica masti ili možete upotrijebiti ulje...čisto da pokrije dno tave
  • 6 lukaca stogodišnjaka (ili po našem šerutlin)
  • češnjak granule
  • sol (po želji)
  • peršin (po želji)
     

PRIPREMA

1. Kad se fileti otope, prerezati ih na pola. Posoliti sve filete s jedne i druge strane. Razlupati jaja, dodati još malo soli i dobro izmiješati. Zatim prelijati preko ribe. Na kraju u prezle i peći u ulju.

2. Izrezati krumpir na kockice, očistiti luk, narezati na sitno i dodati u krumpir. Promiješati. Posipati češnjakom. Na vatru staviti ulje ili mast da se dobro zagrije, pa staviti krumpir na vruće. Dobro promiješati i poklopiti. Staviti na jaku vatru. Svako malo promiješati. Kad malo omekša, dodati peršin, smanjiti vatru i poklopiti. Još koji put promiješati i kad još omekša, ugasiti vatru.

 

NAPOMENA:

Krumpir sam ostavila s lukom i češnjakom da malo odstoji, lijepo upije te arome i meni je finije :)
 

POSLUŽIVANJE

Poslužiti toplo. Ribu prelijte s malo limuna (po želji).

DOBAR TEK!! :)

Prosjek: 5 (+533)
Link izvora / potpis autora: http://www.coolinarika.com/preview/recept/pohani-som-s-krumpirom/
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika perica's

Latice, kad ćete me pozati na ručak? Sviša mi se vaša ideja dodataka receptu

2
Slika korisnika LatiCa's

Super, prelila sam i s limunom, i isto ostavila s lukom i češnjakom da malo odstoji. Drugi put nisam, i već se osjetila razlika. Za ručak petkom, idealan recept, svaka pohvala, imate još koji sličan? Jako volim ribu u posljednje vrijeme

3
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

hvala Vam...zasada nemam...
drago mi je da vam se sviđa...
u slast :D

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...