Tortra s malakoff kremom

Autor: Kod mane   (palac x 1618) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
35 piškota Četvrtina l mlijeka 12 dkg maslaca 14 dkg badema 14 dkg šećera 2 dkg čokolade 4 žumanjka 4 dl slatkog vrhnja Postupak pripreme Maslac izmejšajte da bude pjenast, i pomalo umiješajte na početku šećer, dodajte žumanjke po žumanjke,  mješajte i dodajte postepeno mlijeko. U međuvremenu  očistite i sameljite bademe i dodajte u kremu. U oblik za torte slažu se piškote s kremom, i to tako da se najprije dno namaže s kremom, a onda se na dno, i uz strane oblika, poslažu piškote. Na strane oblika stavljajte polovice piškota. Na piškote stavite kremu,  onda opet piškote, i tako dok se sve piškote ne potroše. Ovu kremu dobro je napraviti dan prije, kako bi piškote upile kremu.  Drugi dan  kremu izvadite iz oblika, obložite tučenim slatkim vrhnjem i pospite čokoladom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)

Sastojci

  • 35 piškota
  • Četvrtina l mlijeka
  • 12 dkg maslaca
  • 14 dkg badema
  • 14 dkg šećera
  • 2 dkg čokolade
  • 4 žumanjka
  • 4 dl slatkog vrhnja

Postupak pripreme

Maslac izmejšajte da bude pjenast, i pomalo umiješajte na početku šećer, dodajte žumanjke po žumanjke,  mješajte i dodajte postepeno mlijeko. U međuvremenu  očistite i sameljite bademe i dodajte u kremu. U oblik za torte slažu se piškote s kremom, i to tako da se najprije dno namaže s kremom, a onda se na dno, i uz strane oblika, poslažu piškote. Na strane oblika stavljajte polovice piškota. Na piškote stavite kremu,  onda opet piškote, i tako dok se sve piškote ne potroše. Ovu kremu dobro je napraviti dan prije, kako bi piškote upile kremu.  Drugi dan  kremu izvadite iz oblika, obložite tučenim slatkim vrhnjem i pospite čokoladom.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Piramida kolač s piškotima - PROČITAJTE Doboš torta - PROČITAJTE Torta Grčki sladoled - PROČITAJTE Tiramisu - PROČITAJTE Kupola od malina - PROČITAJTE