Tanja je predložila recept za kruškovac
Kako sam ljubitelj domaćih likera sinoć sam se sjetila kako je moja mama radila razne a među njima i kruškovac pa sam ga i napravila i mogu Vam reči da je odličan. Sastojci 2l domaće lozovače 1 l vode 1,20 kg šećera 2 bočice arome kruškovca 2 žličice istrugane kore limuna i naranče 2 vanilin šećera ili štap vanilije 2 žličice cimeta Postupak pripreme Šećer lagano karmelizirati pa dodati vodu. Usuti vanilin šećer ili štap vanilije, cimet ,koru limuna i naranče. Sve skupa dobro prokuhati i dignuti sa vatre. Kad se ohladi uliti rakiju i ekstrat kruškovca.Ostaviti 1 dan pa procijediti i uliti u boce i dobro začepiti. Napomene Kruškovac se može odmah piti ali što duže stoji to je bolji.Provala sam odmah i odličan je pa preporučujem onima koji su tražili recept da ga ovako naprave .