Fileki

Autor: nena970   (palac x 11136) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1/2 kg fileka  4 dkg brašna  slana voda  zeleni peršin  10 dkg luka  sol, papar  2 glavice češnjaka  limun  10 dkg slanine  pasirana rajčica  4 dkg masti  parmezan Priprema: Fileki se dobro očiste, operu i mekano kuhaju u vodi. Fileke treba 3-4 sata polagano kuhati da postanu mekani, pa je zato dobro da se dan prije pretkuhaju. Kuhani fileki izrežu se na rezance. Slanina se sitno izreže, na masti poprži brašno, doda sitno nasjeckani luk i češnjak, dolije se hladnom vodom i pusti da zarije. Zatim se dodaju fileki i slanina, soli se i papri, dolije vodom u kojoj su se kuhali fileki i pusti pirjati. Na kraju se doda malo pasirana rajčica, prokuha, doda ribani parmezan, umiješa peršin, zatim servira s kriškama od limuna. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)

Sastojci:

  • 1/2 kg fileka 
  • 4 dkg brašna 
  • slana voda 
  • zeleni peršin 
  • 10 dkg luka 
  • sol, papar 
  • 2 glavice češnjaka 
  • limun 
  • 10 dkg slanine 
  • pasirana rajčica 
  • 4 dkg masti 
  • parmezan

Priprema:

Fileki se dobro očiste, operu i mekano kuhaju u vodi. Fileke treba 3-4 sata polagano kuhati da postanu mekani, pa je zato dobro da se dan prije pretkuhaju. Kuhani fileki izrežu se na rezance. Slanina se sitno izreže, na masti poprži brašno, doda sitno nasjeckani luk i češnjak, dolije se hladnom vodom i pusti da zarije. Zatim se dodaju fileki i slanina, soli se i papri, dolije vodom u kojoj su se kuhali fileki i pusti pirjati. Na kraju se doda malo pasirana rajčica, prokuha, doda ribani parmezan, umiješa peršin, zatim servira s kriškama od limuna.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)