Dvobojna gibanica

Autor: bakica1940   (palac x 2571) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
75 dag glatkog brašna 2 žumanjka 10 dag šećera 2 vanilin šećera Korica 1 limuna 1 žličica soli 5 dag kvasca Malo ruma 2 dag margarina Po potrebi toplog mlijeka Nadjev: 40 dag maka 20 dag šećera 1 vanilin šećer Korica 1 limuna 0,3 dcl ulja Priprema: Tijesto umijesiti od navedenih sastojaka i ostaviti ga da se digne. Potom ga promijesiti, podijeliti na dva dijela, s time da se u jedan dio stavi 1 žlica kakao praha. Ostaviti tijesto da se još jednom digne. U međuvremenu pripremiti nadjev. Sve sastojke dobro promiješati i preliti sa 4 dl kipućeg mlijeka, dodati 4 žlice marmelade, promiješati te dodati snijeg od 2 bjelanjka. Izvaljati oba tijesta na debljinu oko pola centimetra. Na bijelo tijesto staviti nadjev i pokriti smeđim tijestom. Tijesto saviti i staviti u namašćeni pleh za pečenje. Ostaviti ga da se diže pola sata, a zatim staviti da se peče na 200 stupnjeva dok ne porumeni. Potom smanjiti temperaturu pećnice na 180 i peći do kraja. (ukupno oko sat vremena)   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)

Tijesto:

  • 75 dag glatkog brašna
  • 2 žumanjka
  • 10 dag šećera
  • 2 vanilin šećera
  • Korica 1 limuna
  • 1 žličica soli
  • 5 dag kvasca
  • Malo ruma
  • 2 dag margarina
  • Po potrebi toplog mlijeka

Nadjev:

  • 40 dag maka
  • 20 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Korica 1 limuna
  • 0,3 dcl ulja

Priprema:

Tijesto umijesiti od navedenih sastojaka i ostaviti ga da se digne. Potom ga promijesiti, podijeliti na dva dijela, s time da se u jedan dio stavi 1 žlica kakao praha. Ostaviti tijesto da se još jednom digne. U međuvremenu pripremiti nadjev.
Sve sastojke dobro promiješati i preliti sa 4 dl kipućeg mlijeka, dodati 4 žlice marmelade, promiješati te dodati snijeg od 2 bjelanjka.
Izvaljati oba tijesta na debljinu oko pola centimetra. Na bijelo tijesto staviti nadjev i pokriti smeđim tijestom. Tijesto saviti i staviti u namašćeni pleh za pečenje. Ostaviti ga da se diže pola sata, a zatim staviti da se peče na 200 stupnjeva dok ne porumeni.

Potom smanjiti temperaturu pećnice na 180 i peći do kraja.
(ukupno oko sat vremena)
 

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Domaći dizani kolač - PROČITAJTE Kukuruzni kruh - PROČITAJTE Makovnjača - PROČITAJTE Ružice od oraha i maka - PROČITAJTE Pinca - PROČITAJTE