Digana gibanica
Tijesto:
- 4 dcl mlijeka
- 1dcl ulja
- Kvasac
- SoI
- 15 dag šećera
- 2 žumanjka
- Oštro brašno
Nadjev:
- 25 dag mljevenog maka
- 30 dag mljevenih oraba
- 30 dag šećera
- 10 dag grožđica
- 1vanilin šećer
- 2 žlice ruma
- 4 del mlijeka
Nadjev mak:
Mak preliti kipućim mlijekom u koje smo prethodno dodali 15 dkg šećera, 5 dkg grožđica, pola vanilin šećera i jednu žlicu ruma.
Nadjev orasi:
Orasi se također preliju kipućim mlijekom i doda se 15 dkg šećera, 5 dkg groždica, pola vanilin šećera i jednu žlicu ruma.Priprema:
Priprema:
Sastojke za tijesto izmiješati tako da tijesto bude dobro izrađeno, te ga ostaviti da se diže.
Nakon toga se tijesto još jedanput promijesi. Tijesto dobro izvaljati te na jednu polovicu tijesta staviti nadjev od maka, a na drugu od oraha. Zatim tijesto s nadjevom trebate saviti sa dvije strane prema sredini, te ga peči lagano na 150 C, oko 40 minuta.
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
Recepti sa istim ili sličnim sastojcima
Razmjenite ideje
![]() |
koziceBonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i... |
![]() |
Što kuhate za ručakLuce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu... |
![]() |
Kako napraviti tijesto za pizzumamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero... |