Grah sa žličnjacima

Autor: Etnomama   (palac x 9650) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
pola kg graha 15 dkg slanine žlica ulja ili, još bolje, masti 2 sitno izrezane glavice crvenog luka 3 sitno iskosana česnja češnjaka 3-4 oguljene i narezane pečene paprike  malo kosanog zelenog peršina 3 oguljene i izrezane rajčice malo brašna malo crvene paprike, mljevene malo papra žlica octa eventualno ljuti feferon Za valjuške: 2 žlice ulja malo soli malo vode malo brašna Grah sa žličnjacima priprema se ovako: Najprije grah skuhajte sa komadom slanine. Na masnoći, zasebno, ispirjajte luk, češnjak, papriku, peršin i rajčice. Ispirjanu smjesu lagano pobrašnite i dodajte skuhani grah. Slaninu izvadite i izrežite na komadiće, dodajte malo slatke crvene paprike i ukuhajte valjuške. Njih ćete pripremiti tako da ulje pomiješate sa malo soli i vodom, te dodajete brašna toliko da dobijete glatko tijesto. Žlicom radite male valjuške u ukuhavate ih u grah. Na kraju dodate papra po volji i malo octa. Iskuhajte nekoliko časaka u jelu i jedan feferon ako volite da je jelo pikantno i ljuto. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Za ovo ukusno jelo možete upotrijebiti mladi jesenski grah ili onaj suhi, ali njega prije upotrebe obavezno namočite preko noći. Ujutro tu vodu bacite i grah skuhajte u svježoj vodi. Sa slaninom, naravno!

Za grah sa žličnjacima trebat ćete malo vremena i nešto raznolikih namirnica, ali trud će vam se sigurno isplatiti. 

Dakle, nabavite: 

  • pola kg graha
  • 15 dkg slanine
  • žlica ulja ili, još bolje, masti
  • 2 sitno izrezane glavice crvenog luka
  • 3 sitno iskosana česnja češnjaka
  • 3-4 oguljene i narezane pečene paprike 
  • malo kosanog zelenog peršina
  • 3 oguljene i izrezane rajčice
  • malo brašna
  • malo crvene paprike, mljevene
  • malo papra
  • žlica octa
  • eventualno ljuti feferon

Za valjuške:

  • 2 žlice ulja
  • malo soli
  • malo vode
  • malo brašna

Grah sa žličnjacima priprema se ovako:

Najprije grah skuhajte sa komadom slanine. Na masnoći, zasebno, ispirjajte luk, češnjak, papriku, peršin i rajčice. Ispirjanu smjesu lagano pobrašnite i dodajte skuhani grah. Slaninu izvadite i izrežite na komadiće, dodajte malo slatke crvene paprike i ukuhajte valjuške. Njih ćete pripremiti tako da ulje pomiješate sa malo soli i vodom, te dodajete brašna toliko da dobijete glatko tijesto. Žlicom radite male valjuške u ukuhavate ih u grah. Na kraju dodate papra po volji i malo octa. Iskuhajte nekoliko časaka u jelu i jedan feferon ako volite da je jelo pikantno i ljuto.

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)