Kotlovina

Mirjanu zanima kako se sprema kotlovina. Zna da se meso bira po želji, ali nezna koji prilog, odnosno, koji prilozi se najbolje slažu. Zahvaljuje uz pozdrav.

1
Slika korisnika željko's

Krmiće posolite i ostavite da odstoje neko vrijeme. Na ugrijanom ulju i svinjskoj masti pecite meso i kobasice do lijepo rumene boje,izvadite i stavite na rub kotla ,a u istu masnoću dolijte vino malo vode,vegete sol i papar.Kad tekućina zakuha vratiti u nju meso i kobasice još malo prokuhati i u tanjur na stol.Naravno može se i prodinstat luk dodati začina po izboru umiješati krumpir kuhani promješati i dobar tek

2
Slika korisnika Goga's

KOTLOVINA ZA PRSTE POLIZATI

I DIO- Svinjske kotlete i narezanu piletinu zaciniti solju, vegetom, malo papra i crvene paprike te malo ulja.
U tanjur za kolovinu na malo ulja ili masti, poprziti svinjske kotlete, narezanu piletinu i kobasice. Dodavati vode i dinstati. Kako voda isparuje, tako naizmjence podlijevati bijelim vinom i vodom. To se krčka par sati na vatri.

II DIO- U posebnom loncu na stednjaku dinstati par glavica crvenog luka, oguljeni i narezani paradajz i papriku narezanu na kockice. Kad je gotovo, dodati mesu neka se jos malo sve zajedno kuha na vatri da se svi sastojci prožmu.

II dio ne morate raditi posebno, nego mozete staviti u tanjur za kotlovinu gdje pripremate meso tako da meso stavite na rub tanjura a u sredinu dodate luk, paradajz i papriku, no ako cete raditi posebno, ustedjet cete na vremenu, a i bolje ce se raskuhati.
Kao prilog kotlovini, mozete dodati prethodno kuhani krumpir koji ste kuhali u ljusci, oglili i narezali te dodali u saft od kolovine. ILI sto je nama draza opcija, skuhate debelu tjesteninu i dodate ju u saft od kotlovine.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.