marija milic traži recept za gusti sokovi od voca,npr. jabuka, grozdje, sljiva, malina, kruska, pravljeni bez konzervansa preko sokovnika na vatri..............hvala
Domaći gusti sokovi
Gusti sokovi se razlikuju od običnih sokova,najviše
po načinu izrade.
Voće koje upotrebljavamo za gusti sok bitno je da ga sameljemo ili usitnimo.
U usitnjeno voće dodati u malo vode 1/2 l razmućen šećer. Kolicine voća uvjek idu po želji, otprilike na 5 kg ćistog voća pola kile secera i 3 litre vode.
To je osnovni princip same izrade gustog (kašastog)
voćnog soka.
Plodovi moraju biti malo više dozreli,najbolje bi bilo da se
ne kuhaju, jer gubimo vrlo važne vitamine i mjenjamo sam okus i izgled soka, ali tko voli može skuhati smjesu gore napomenutih sastojaka.
U sokovniku se ne može raditi gusti sok,jer sokovnik procjedi bistri sok,a u drugu posudu idu samljeveni sastojci.
Možemo te sastojke koje je sokovnik samljeo i sami sok pomješati,to bi bilo što se tiće sokovnika i izrade gustok soka sa njim.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.