Inčuni u limunu
Ovo vrlo jednostavno riblje predjelo nije ništa novo, nadam se da ga znadete, ali zgodno ga ponoviti....
Potrebno:
- 20 dkg fileta svježih, ali svježih inčuna
- 5 limuna
- 4-5 bibera u zrnu
- mala grančica ružmarina
- prstohvat majčine dušice
Priprema:
U staklenu teglicu posložiti filete inčuna (svježih), staviti biber u zrnu, posipati s prstohvatom majčine dušice, staviti malu grančicu ružmarina i sve preiliti limunovim sokom tako da inčuni ostanu prekriveni ( potopljeni)
Zatvoriti staklenku i ostaviti preko noči.
Drugi dan izvaditi inčune, servirati na tanjurič i preliti ih maslinovim uljem.....
Ovo je odlično predjelo..... :)
Link izvora / potpis autora: Josip Krušec
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Sastojci: Biber / inčuni / majčina dušica / ružmarin / sok od limuna