18 dag šećera u prahu
10 dag mljevenih oraha
4 žutanjka
1 žlica brašna
5 bjelanjaka
naribana korica limuna
1 list oblatni
Krema:
20 dag margarina
10 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 žutanjak
5 žlica crne kuhane kave
1 limun
Ukras:
mljeveni orasi
Priprema:
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, dodajući mljevene orahe i brašno. U masu umiješati, posebno izrađen, čvrst snijeg bjelanjaka. U masu se može dodati naribana korica limuna. Na dno pleha postaviti list oblatni i na njega rasporediti biskvitnu masu. Peći u zagrijanoj pećnici. Na pečen biskvit rasporediti kremu i posuti je mljevenim orasima. Držati u hladnjaku jedan dan.
KREMA: Dobro izmiksati margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Miksajući, dodati žutanjak, crnu kavu i sok limuna.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci:
- 18 dag šećera u prahu
- 10 dag mljevenih oraha
- 4 žutanjka
- 1 žlica brašna
- 5 bjelanjaka
- naribana korica limuna
- 1 list oblatni
Krema:
- 20 dag margarina
- 10 dag šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 žutanjak
- 5 žlica crne kuhane kave
- 1 limun
Ukras:
Priprema:
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, dodajući mljevene orahe i brašno. U masu umiješati, posebno izrađen, čvrst snijeg bjelanjaka. U masu se može dodati naribana korica limuna. Na dno pleha postaviti list oblatni i na njega rasporediti biskvitnu masu. Peći u zagrijanoj pećnici. Na pečen biskvit rasporediti kremu i posuti je mljevenim orasima. Držati u hladnjaku jedan dan.
KREMA: Dobro izmiksati margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Miksajući, dodati žutanjak, crnu kavu i sok limuna.