Čajna juha

Autor: Nataša Martić   (palac x 550) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 žlice čajne mješavine ili nekog suhog ili svježeg ljekovitog bilja (koprive, stolisnika, dobričice, komorača...) 1 l vode 2 žlice VE-začina 1 žlica mljevenog sjemena kima ili komorača 1 čaša brašna od neke žitarice (proso, integralna riža, ječam, zobene pahuljice) Priprema: U vrelu vodu stavimo ljekovito bilje. Kuhamo 1 minutu i ostavimo stajati 30 minuta. Procijedimo i vratimo na vatru. U mlinčiću za kavu sameljemo žitaricu. Brašno od žitarice razmutimo u vodi tako da bude kašasto i zakuhamo. Kuhamo 20 minuta uz miješanje. Pred kraj kuhanja dodamo začine. Pri posluživanju posipamo s nasjeckanim lišćem peršina, vlasca, komorača ili naribanom mrkvom, peršinom ili celerom. Jedemo samo ili sa zljevkom ili domaćim kruhom. Napomena: Ova juha izuzetno osvježava i krijepi organizam pa se preporučuje slabim i bolesnim osobama, onima koji su premoreni poslom, putovanjem, brigama. Blagotvorno djeluje na želudac i pospješuje probavu. Pogotovo je krepka ako imamo prilike kuhati svježe listove ljekovitog bilja, ubrane u vrtu, na balkonu ili livadi.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ova juha izuzetno osvježava i krijepi organizam pa se preporučuje slabim i bolesnim osobama, onima koji su premoreni poslom, putovanjem, brigama. Blagotvorno djeluje na želudac i pospješuje probavu. Pogotovo je krepka ako imamo prilike kuhati svježe listove ljekovitog bilja, ubrane u vrtu, na balkonu ili livadi.
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

  • 3 žlice čajne mješavine ili nekog suhog ili svježeg ljekovitog bilja (koprive, stolisnika, dobričice, komorača...)
  • 1 l vode
  • 2 žlice VE-začina
  • 1 žlica mljevenog sjemena kima ili komorača
  • 1 čaša brašna od neke žitarice (proso, integralna riža, ječam, zobene pahuljice)

Priprema:

U vrelu vodu stavimo ljekovito bilje. Kuhamo 1 minutu i ostavimo stajati 30 minuta. Procijedimo i vratimo na vatru. U mlinčiću za kavu sameljemo žitaricu.
Brašno od žitarice razmutimo u vodi tako da bude kašasto i zakuhamo. Kuhamo 20 minuta uz miješanje. Pred kraj kuhanja dodamo začine. Pri posluživanju posipamo s nasjeckanim lišćem peršina, vlasca, komorača ili naribanom mrkvom, peršinom ili celerom. Jedemo samo ili sa zljevkom ili domaćim kruhom.

Napomena:
Ova juha izuzetno osvježava i krijepi organizam pa se preporučuje slabim i bolesnim osobama, onima koji su premoreni poslom, putovanjem, brigama. Blagotvorno djeluje na želudac i pospješuje probavu. Pogotovo je krepka ako imamo prilike kuhati svježe listove ljekovitog bilja, ubrane u vrtu, na balkonu ili livadi.

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: http://food.harmony.hr
  • Vaše oznake (tagovi): juha
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)