Makaroni u umaku od gljiva i piletine
Isprži se prvo piletina, pa se izvadi na stranu. Zatim na masnoću od piletine dodamo predhodno očišćene gljive, cijele.
Kad se malo izdinstju, vratimo piletinu u gljive i prelijemo bijelim vinom. Pustimo da malo ispari, pa jos samo malo jušne vode dodat i odma isključimo tako da se potpari. Tako dobije finu zlatnu boju sos.
Link izvora / potpis autora: jadranka








Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
A morat cemo probati, se sastojke volimo...
I ja dodam vina, zašto ne, nemože biti lošije. Kaže autorica recepta da ide vino...tako da oda valjda ide.
I u tavi ja obično zagrijem maslac i narezano meso na njemu prepržim oko 3 minute. Zatim ga izvadite, posolite, popaprite i ostavite sastrane. Na tavi u preostaloj masnoći popržite luk da postane staklast. Dodajte šampinjone i uz stalno miješanje pirjajte ih na srenje jakoj vatri oko 5 minuta. Tako ide kod mene u kuhinji
Stvarno jedostavno, jako jako fino i lagano. jel doda netko malo vina?
ja dodajem vino pretezno u svako jelo,sem u variva ,naravno.puno je ukusnije.u mene u mojoj kuhinji uvik mora bit vino i dosta persina.
Kod mene sitnicu drugačije. E sad neznam, nisam još probala, al baš namjeravam. Ako je netko isprobao na ova dva načina, nek javi koji je bolji...Zagrijati limunov sok i vodu. Kad prokuha, dodati pavlaku i kuhati 3 do 4 minute, dok se smjesa ne zgusne. Polahko umiješati maslac, dodati sol i biber. Još nije gotovo, tjesteninu skuhajte, naravno, u slanoj vodi. Kad ocijedite, zagrijte ulje i 2 žlice maslaca u većoj tavi.Uvaljati piletinu u brašno pomiješano sa malo soli i bibera, pa peći na zagrijanom ulju i maslacu, dok ne dobije smeđkastu boju s obje strane.Izvaditi piletinu iz tave, pa dodati pancetu, gljive i artičoke. Nakon što se ova mješavina skuha, ponovo dodati piletinu u tavu i pola sosa od maslaca i limuna.Javite ako je netko probao koju varijantu ili ako imate još koju,pa ćemo skombinirati