Marmelada od rabarbare i jagoda

Autor: byB   (palac x 4895) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Još traje vrijeme jagoda, a isto je i sa rabarbarom. Ako nam promaknu svježe i jedno i drugo se može upotrijebiti i zamrznuto. I spojiti u ovu marmeladu, jako lijepe teksture i prije svega ukusnu i osvježavajuću. Prava ljetna !
Marmelada od rabarbare i jagoda

- 500 g jagoda
- 500 g rabarbare - samo stabljike
- 750 g šećera
- 2 vanilin šećera
- sok od pola limuna
- 1/2 - 2/3 vrećice želina + 2-3 žličice šećera

- Rabarbaru staviti u lonac za kuhanje, preliti vodom da ih pokrije i staviti kuhati. Nakon što uzavri kuhati još oko 10 minuta dok ne omekša.
- Jagode oprati, očistiti i narezati na kockice te nakon što je rabarbara kuhala 10-tak minuta dodati i jagode
- Zatim dodati i sok od limuna i sve pomiješati i kuhati još oko 10-tak minuta dok i jagode ne omekšaju, a zatim usitniti štapnim mikserom
- U smjesu dodati šećer i vanilin šećer i dobro ga umješati.
- Nastaviti kuhati i kada ponovno uzavri kuhati još oko 10 minuta
- Želin (ja sam stavila 1/2 vrećice) pomiješati sa 2-3 žličice šećera i umješati ga u smjesu. Kada ponovno uzavri kuhati još oko 5 minuta

Marmelada je gotova, razliti je u čiste i zagrijane staklenke. Dobro ih zatvoriti i okrenuti na poklopac. Držati tako oko 10-tak minuta, a zatim vratiti na pravu stranu i ostaviti da se hladi.

A zatim ide degustacija :)
 

Prosjek: 3.7 (+3)
Link izvora / potpis autora: www.homemadebyb.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika klaramara's

Nemojte se ustručavati probati rabarbaru...Em je zdrava i iako ne izgleda ili ne zvuči, jako je fina. Stavila sam kg a ne pola kg, ista stvar sa jagodama njih sam stavila više. A u recept sam dodala i malo ruma, probajte na oba načina, nije velika razlika, ovisi koliko toga želite