Magloviti jesenski bregi

recepti_bez_slike
Šećer 0,025 kg Med 0,01 kg Brašno bijelo glatko 0,05kg Jaja 0,05kom Prašak za pecivo 0,0001 kg Maslac 0,01 kg Sol 0,0001kg Sastojci za karamelizirani šećer: Šećer 0,05Kg Sirup od kukuruza 0,05L Voda 0,05L Sastojci za kremu: Kesten pire 0,02Kg Vrhnje biljno 0,03L Mlijeko 0,02L Jaja - žutanjak 1 Kom Vanilin šećer 0,0001Kg Šećer 0,02Kg Želatina 0,05Kg Sastojci za sladoled: Izabela 0,07 Kg Šećer u prahu 0,007Kg Crno vino 0,03L Sastojci za čokoladnu buću: Čokolada za kuhanje 0,05 kg Sastojci za reducirani umak od vina: Vino 0,20Lž Šećer 0,04Kg Priprema kora: Sve sastojke umijesimo u glatku smjesu napravimo 6 jednakih kuglica, valjamo ih na tanke kore. Kore pečemo na 180°C 20 minuta. Ohlađene kore punimo s kremom .Tortu dekoriramo s ukrasima od tićine mase. Priprema za karamelizirani šećer: U posudu stavimo vodu, šećer i sirup te kuhamo na visokoj temperature da kipi dok smjesa ne postane jednolična. Odmah nakon što je kuhano pomoću pjenjače radimo sitne niti koje kasnije povežemo u cjelinu. Od preostalog djela napravimo štapiće na koje posložimo niti od šećera. Priprema za kremu od kesten pirea: Pripremimo parfe kremu na način da mlijeko stavimo da zakipi, dodamo žumanjke pomiješane sa šećerom. Stavimo želatinu da nabubri u vodi, kada je želatina gotova otopimo je na laganoj vatri i dodamo u prethodno pripremljenu smjesu. Sve zajedno kuhamo dok se sastojci sjedine. Kesten pire stavimo u biljno vrhnje, dodamo parfe te sve zajedno dobro promiješamo. Priprema sladoled od Izabele: Sve sastojke stavimo u posudu i zamrznemo. Zatim tako smrznuto sve dobro izmiksamo i zatim propasiramo te ponovno zamrznemo.   Priprema čokoladna buće: Čokoladu otopimo na pari tako da stalno miješamo. Mora biti obrađena na temperature od 28 – 32 stupnjeva. Oblikujemo po želji dok je smjesa vruća. Priprema za reducirani umak od crnog vina i šećera:   U posudu stavimo vino i šećer te kuhamo dok ne dobijemo gustu smjesu.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci za kore:

  • Šećer 0,025 kg
  • Med 0,01 kg
  • Brašno bijelo glatko 0,05kg
  • Jaja 0,05kom
  • Prašak za pecivo 0,0001 kg
  • Maslac 0,01 kg
  • Sol 0,0001kg

Sastojci za karamelizirani šećer:

  • Šećer 0,05Kg
  • Sirup od kukuruza 0,05L
  • Voda 0,05L

Sastojci za kremu:

  • Kesten pire 0,02Kg
  • Vrhnje biljno 0,03L
  • Mlijeko 0,02L
  • Jaja - žutanjak 1 Kom
  • Vanilin šećer 0,0001Kg
  • Šećer 0,02Kg
  • Želatina 0,05Kg

Sastojci za sladoled:

  • Izabela 0,07 Kg
  • Šećer u prahu 0,007Kg
  • Crno vino 0,03L

Sastojci za čokoladnu buću:

  • Čokolada za kuhanje 0,05 kg

Sastojci za reducirani umak od vina:

  • Vino 0,20Lž
  • Šećer 0,04Kg

Priprema kora:

Sve sastojke umijesimo u glatku smjesu napravimo 6 jednakih kuglica, valjamo ih na tanke kore. Kore pečemo na 180°C 20 minuta. Ohlađene kore punimo s kremom .Tortu dekoriramo s ukrasima od tićine mase.

Priprema za karamelizirani šećer:

U posudu stavimo vodu, šećer i sirup te kuhamo na visokoj temperature da kipi dok smjesa ne postane jednolična. Odmah nakon što je kuhano pomoću pjenjače radimo sitne niti koje kasnije povežemo u cjelinu.
Od preostalog djela napravimo štapiće na koje posložimo niti od šećera.

Priprema za kremu od kesten pirea:

Pripremimo parfe kremu na način da mlijeko stavimo da zakipi, dodamo žumanjke pomiješane sa šećerom. Stavimo želatinu da nabubri u vodi, kada je želatina gotova otopimo je na laganoj vatri i dodamo u prethodno pripremljenu smjesu. Sve zajedno kuhamo dok se sastojci sjedine.
Kesten pire stavimo u biljno vrhnje, dodamo parfe te sve zajedno dobro promiješamo.

Priprema sladoled od Izabele:

Sve sastojke stavimo u posudu i zamrznemo. Zatim tako smrznuto sve dobro izmiksamo i zatim propasiramo te ponovno zamrznemo.

 

Priprema čokoladna buće:

Čokoladu otopimo na pari tako da stalno miješamo. Mora biti obrađena na temperature od 28 – 32 stupnjeva. Oblikujemo po želji dok je smjesa vruća.

Priprema za reducirani umak od crnog vina i šećera:
 

U posudu stavimo vino i šećer te kuhamo dok ne dobijemo gustu smjesu.  

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Mirko Ljubić , Restoran Dvorac Mihanović
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)