Domaće kobasice pečenice

recepti_bez_slike
4 kg svinjetine od vrata 4 žemičke 6 dag soli crvena paprika papar 1 vezica zelenog peršuna -8 češanja češnjaka 5 m tankih crijeva (usoljenih) Postupak pripreme Meso odvojite od kosti i izrežite na manje komade. Zemičke namočite u hladnu vodu, peršun sitno iskošite, a češnjak izgnječite i stavite u malo vode. Usoljena crijeva stavite močiti u obilato hladne vode, kojoj ste dodali malo narezanog luka i češnjaka. Svinjetinu, razmočeni i ocijeđeni kruh sameljite krupnije na stroju za meso. Samljeveno meso i zemičke posolite, popaprite, stavite papriku, kosani peršun i ocijeđenu vodu od češnjaka. Zatim čitavu masu dobro izmiješajte rukama, dok ne dobijete dobro povezanu smjesu. Crijeva izvadite iz vode, dobro ih isperite izvana, pa pustite vodu i unutra kako bi ih isprali, i u isto vrijeme ustanovili je li crijevo čitavo. Zatim ih nadijevajte pripremljenim mesom. Napunjeno crijevo zavrćite u razmacima prema željenoj dužini kobasice. Na tavu stavite malo ulja i nekolika žlica bijelog vina, pa odmah u hladno stavite kobasice. Pecite ih pod poklopcem kod umjerene temperature oko 1/2 sata dok ne poprime žutosmedu boju. Višak kobasica stavite u zamrzivač do upotrebe.

Poslužite s pirjanim kiselim kupusom i krumpirom po želji, ili salatom od krumpira i umakom od hrena s vrhnjem.

Napomena: za nadijevanje kobasica uzima se stroj za mljevenje mesa na koji se umjesto rupičaste rešetke stavi ljevkasti tuljac. Ovakve vrste kobasica su vrlo omiljeno jelo, osobito kad sami možete kombinirati začine. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 4 kg svinjetine od vrata
  • 4 žemičke
  • 6 dag soli
  • crvena paprika
  • papar
  • 1 vezica zelenog peršuna
  • -8 češanja češnjaka
  • 5 m tankih crijeva (usoljenih)

Postupak pripreme

Meso odvojite od kosti i izrežite na manje komade. Zemičke namočite u hladnu vodu, peršun sitno iskošite, a češnjak izgnječite i stavite u malo vode. Usoljena crijeva stavite močiti u obilato hladne vode, kojoj ste dodali malo narezanog luka i češnjaka. Svinjetinu, razmočeni i ocijeđeni kruh sameljite krupnije na stroju za meso. Samljeveno meso i zemičke posolite, popaprite, stavite papriku, kosani peršun i ocijeđenu vodu od češnjaka. Zatim čitavu masu dobro izmiješajte rukama, dok ne dobijete dobro povezanu smjesu. Crijeva izvadite iz vode, dobro ih isperite izvana, pa pustite vodu i unutra kako bi ih isprali, i u isto vrijeme ustanovili je li crijevo čitavo. Zatim ih nadijevajte pripremljenim mesom. Napunjeno crijevo zavrćite u razmacima prema željenoj dužini kobasice. Na tavu stavite malo ulja i nekolika žlica bijelog vina, pa odmah u hladno stavite kobasice. Pecite ih pod poklopcem kod umjerene temperature oko 1/2 sata dok ne poprime žutosmedu boju. Višak kobasica stavite u zamrzivač do upotrebe.

Poslužite s pirjanim kiselim kupusom i krumpirom po želji, ili salatom od krumpira i umakom od hrena s vrhnjem.

Napomena: za nadijevanje kobasica uzima se stroj za mljevenje mesa na koji se umjesto rupičaste rešetke stavi ljevkasti tuljac. Ovakve vrste kobasica su vrlo omiljeno jelo, osobito kad sami možete kombinirati začine.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)