Crna torta s bananama

Autor: Buco   (palac x 1974) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 žutanjka 10 dag šećera 3,5 dag brašna 3,5 dag gustina 3 bjelanjka 1/2 praška za pecivo Fila: 1/2 l mlijeka 20 dag čokolade 4 žlice šećera 9 listića želatine (ili 4 žlice želatine u prahu) 3 šlag pjene Nadjev: 3 banane Postupak pripreme Izraditi meku, glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno s praškom za pecivo i razmućen gustin. Na kraju u masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen kalup za torte (model) i peći u zagrijanoj pećnici. Na pečen ohlađen biskvit rasporediti banane. Na banane istresti filu zadržavajući kalup u koje se biskvit pekao. Masa file je rijetka i potreban je kalup da zadrži oblik torte. Ovako spravljenu tortu držati u hladnjaku 3 sata dok fila ne očvrsne. S dobro ohlađene torte skinuti kalup. FILA: Na umjerenoj vatri ukuhavati mlijeko, čokoladu i šećer. U toplu masu umiješati otopljeni želatin u malo hladne vode. Kada se masa ohladi miksajući dodati predhodno izrađene tri šlag pjene. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 3 žutanjka
  • 10 dag šećera
  • 3,5 dag brašna
  • 3,5 dag gustina
  • 3 bjelanjka
  • 1/2 praška za pecivo

Fila:

  • 1/2 l mlijeka
  • 20 dag čokolade
  • 4 žlice šećera
  • 9 listića želatine (ili 4 žlice želatine u prahu)
  • 3 šlag pjene

Nadjev:

  • 3 banane

Postupak pripreme

Izraditi meku, glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom dodajući brašno s praškom za pecivo i razmućen gustin. Na kraju u masu polagano umiješati čvrst snijeg bjelanjka. Masu rasporediti u pouljen i pobrašnjen kalup za torte (model) i peći u zagrijanoj pećnici. Na pečen ohlađen biskvit rasporediti banane. Na banane istresti filu zadržavajući kalup u koje se biskvit pekao. Masa file je rijetka i potreban je kalup da zadrži oblik torte. Ovako spravljenu tortu držati u hladnjaku 3 sata dok fila ne očvrsne. S dobro ohlađene torte skinuti kalup. FILA: Na umjerenoj vatri ukuhavati mlijeko, čokoladu i šećer. U toplu masu umiješati otopljeni želatin u malo hladne vode. Kada se masa ohladi miksajući dodati predhodno izrađene tri šlag pjene.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)