Torta od bijele čokolade s jagodama

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 87047) |moji recepti

0
10 dag bijele čokolade(koristila sam "Milku") 125 ml vrhnja za šlag 125 ml jogurta 10 dag šećera 3 jaja 25 dag brašna prašak za pecivo 1 vanilija 6 dag margarina Vrhnje za šlag zagrijte i prelijte preko usitnjene čokolade,miješajući dok se ne rastopi.U prohlađeno dodatjte jogurt.Margarin pjenasto umiješajte sa šećerom i vanilijom,te dodajte 1 po 1 jaje.Naizmjenično umiješajte brašno s praškom za pecivo i smjesu od čokolade.Pecite na 2 dijela na 170° dok se rubovi lagano ne zazlate. Krema: 50 dl vrhnja za šlag 35 dag bijele čokolade 50 dag jagoda vrhnje za šlag jagode za ukrašavanje Ugrijte vrhnje i prelijte preko čokolade miješajući dok se ne otopi.Najbolje ostaviti u hladnjaku do sutra.Mikserom miješati lagano i ne predugo.Najbolje je malo stati i probati prstom gustoću kreme.Od previše miksanja krema će se zgrudati i neće uspjeti. Na donji dio biskvita nanijeti malo kreme,Poslagati jagode(ja sam ih složila cijele i uspravno da ih ima puno),preko premazati kremu,pazeći da ispuni prostor između jagoda i na kraju drugi dio biskvita.Cijelu tortu tanko premazati kremom i ukrasiti jagodama i tučenim vrhnjem.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+818)
Kako se rođendan slavi u mjesecu kad ima puno jagoda,našla sam niz recepata na internetu i odlučila složiti jagodičasti rođendan s ovom krasnom tortom koju sam tad radila prvi put,ali isplatilo se.
Torta od bijele čokolade s jagodama

Biskvit:

  • 10 dag bijele čokolade(koristila sam "Milku")
  • 125 ml vrhnja za šlag
  • 125 ml jogurta
  • 10 dag šećera
  • 3 jaja
  • 25 dag brašna
  • prašak za pecivo
  • 1 vanilija
  • 6 dag margarina

Vrhnje za šlag zagrijte i prelijte preko usitnjene čokolade,miješajući dok se ne rastopi.U prohlađeno dodatjte jogurt.Margarin pjenasto umiješajte sa šećerom i vanilijom,te dodajte 1 po 1 jaje.Naizmjenično umiješajte brašno s praškom za pecivo i smjesu od čokolade.Pecite na 2 dijela na 170° dok se rubovi lagano ne zazlate.

Krema:

  • 50 dl vrhnja za šlag
  • 35 dag bijele čokolade
  • 50 dag jagoda
  • vrhnje za šlag
  • jagode za ukrašavanje

Ugrijte vrhnje i prelijte preko čokolade miješajući dok se ne otopi.Najbolje ostaviti u hladnjaku do sutra.Mikserom miješati lagano i ne predugo.Najbolje je malo stati i probati prstom gustoću kreme.Od previše miksanja krema će se zgrudati i neće uspjeti.

Na donji dio biskvita nanijeti malo kreme,Poslagati jagode(ja sam ih složila cijele i uspravno da ih ima puno),preko premazati kremu,pazeći da ispuni prostor između jagoda i na kraju drugi dio biskvita.Cijelu tortu tanko premazati kremom i ukrasiti jagodama i tučenim vrhnjem.

 

Prosjek: 5 (+818)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Da li mi moze neko prevesti sta znaci rec "dag"?

2
Slika korisnika admin's

dekagrama

3
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Drugi put bih jedino koristila nezaslađeno vrhnje za šlag,jer je ova čokolada malo prežestoka,pa bi je u tom slučaju malo razblažilo.No to nije bio razlog da djeca ne traže još.

4
Slika korisnika Viška's

Suzana, odlična proljetna torta za prste polizati

5
Slika korisnika klaramara's

Sad već možemo raditi torte s jagodama, baš sam danas kupila poprilično fine na tržnici i za vikend imamo slavlja, tako da će va torta doći na red. Već sam ju prošle godine radila, i stvarno hvala hvala za ovaj recept. Kombinacija bijele čokolade je za svakakave prigode i za svaku pohvalu. Ako imate neki sličan recept, isto tako neku kombinaciju kojoj nitko ne može odoljeti, bila bi zahvalna ;) Inače se se mičem iz kuhinje za vikend, stalno nešto pečem, probavam, pa nestrpljivo čekam novu poslasticu i unaprijed hvala!!

6
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Imam jednu novu,ali je još nisu objavili jer nie imao tko,zbog njihove odsutnosti.Vidimda su počeli od danas objavljivati,pa ne znam kad će doći na red.Ne bih mogla reći koja je bolja. :H

7
Slika korisnika admin's

mislim da je sve objavljeno
#o

8
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Ovu svoju jagodasto kremastu tortu još ne vidim na naslovnici.