Školjkice s pršutom i kiselim vrhnjem

recepti_bez_slike
40 dag tjestenine 'školjkice' 10 dag pršuta 2 dl kiselog vrhnja 8 dag maslaca 15 dag naribanog sira gorgonzole prstohvat muškatnog oraščića ulje, papar, sol postupak pripreme: Sastojci: 40 dag tjestenine 'školjkice' 10 dag pršuta 2 dl kiselog vrhnja 8 dag maslaca 15 dag naribanog sira gorgonzole prstohvat muškatnog oraščića ulje, papar, sol postupak pripreme: 'Školjkice' skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno na ulje i držite na toplom. Posebno pjenasto izmiješajte omekšali maslac i kiselo vrhnje, dodajte naribani sir, na rezančiće narezani pršut pa začinite paprom i naribanim muškatnim oraščićem. Ako je potrebno dosolite i još jednom sve izmiješajte. Ovako pripravljenu smjesu prelijte preko kuhanih 'školjkica' i na vatri lagano izmiješajte. Jelo zatim stavite u zdjelu i poslužite uz ukiseljene slatke feferone. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+547) ‹ Zdrava tjestenina najbolji recept Špageti bolognese ›
Evo za uvod par savjeta kod kuhanja tjestenine: Da bi se tjestenina dobro skuhala, ali ne i raskuhala - računajte 10 dag tjestenine na 1 litru vode. Tjestenina za vrijeme kuhanja poveća volumen do 3 puta, pa se nepravilnim kuhanjem može pretvoriti u ljepljivu kašu. Kad voda u posudi zakipi, posolite je i dodajte žlicu ulja, da se spriječi lijepljenje za dno posude. Vrijeme kuhanja računa se kada voda opet zakipi, a traje ovisno o debljini tjestenine i kvaliteti.

Sastojci:

  • 40 dag tjestenine 'školjkice'
  • 10 dag pršuta
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 8 dag maslaca
  • 15 dag naribanog sira gorgonzole
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • ulje, papar, sol

postupak pripreme:

Sastojci:

  • 40 dag tjestenine 'školjkice'
  • 10 dag pršuta
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 8 dag maslaca
  • 15 dag naribanog sira gorgonzole
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • ulje, papar, sol

postupak pripreme:

'Školjkice' skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno na ulje i držite na toplom. Posebno pjenasto izmiješajte omekšali maslac i kiselo vrhnje, dodajte naribani sir, na rezančiće narezani pršut pa začinite paprom i naribanim muškatnim oraščićem. Ako je potrebno dosolite i još jednom sve izmiješajte. Ovako pripravljenu smjesu prelijte preko kuhanih 'školjkica' i na vatri lagano izmiješajte. Jelo zatim stavite u zdjelu i poslužite uz ukiseljene slatke feferone.

Prosjek: 4 (+547)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)