Mamin svibanjski kolač s jagodama

recepti_bez_slike
25 dag maslaca  17,5 dag šećera  1 vrećica vanilin šećera  4 jaja  25 dag brašna  1/2 vrećice praška za pecivo  1 dl mlijeka  Priprema: Pjenasto miješajte masnoću, šećer i vanilin šećer da naslane glatka krema. Postupno dodajte jedno po jedno jaje i miješajte. Dodajte prosijano brašno  s praškom za pecivo. Dodajte mlijeko i dalje miješajte. Lim obložite masnim papirom ili premažite masnoćom. Slavite smjesu i  poravnajte. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva. Nadjev  7 listića želatine 50 dag jagoda  1 limun (korica i sok) 30 dag mascarponea  50 dag polumasnog sira  10 dag slatkog vrhnja  10 dag šećera  1 vrećica vanilin šećera  1 žlica sitnog šećera  Priprema: Stavite želatinu u hladnu vodu da omekša. Jagode očistite i stavite pod mlaz vode. Osušite i prepolovite. Miješajte mascarpone, sir, slatko vrhnje, limunovu koricu i sok, te šećer i vanilin šećer. Želatinu stavite u hladnu vodu, zatim otopite u toploj vodi i postupno, kap po kap, miješajući dodajte kremi.  Ohlađeni biskvit razrežite po dužini na tri ista dijela. Na prvi dio stavite jagode i premažite polovicom kreme. Poklopite drugim dijelom biskvita. Premažite preostalom kremom i na nju stavite treći dio biskvita. Kolač stavite na hladno 4 - 5 sati. Režite na kriške i po želji posipajte sitnim šećerom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+363)
Kad krene sezona jagoda, ovo je kolač kojim smo tradicionalno otvarali sezonu. Sestra i ja smo bili zaduženi za "berbu" jagoda, a mama za ostalo.

Tijesto 

  • 25 dag maslaca 
  • 17,5 dag šećera 
  • 1 vrećica vanilin šećera 
  • 4 jaja 
  • 25 dag brašna 
  • 1/2 vrećice praška za pecivo 
  • 1 dl mlijeka 

Priprema:

Pjenasto miješajte masnoću, šećer i vanilin šećer da naslane glatka krema. Postupno dodajte jedno po jedno jaje i miješajte. Dodajte prosijano brašno  s praškom za pecivo. Dodajte mlijeko i dalje miješajte. Lim obložite masnim papirom ili premažite masnoćom. Slavite smjesu i  poravnajte. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.

Nadjev 

  • 7 listića želatine
  • 50 dag jagoda 
  • 1 limun (korica i sok)
  • 30 dag mascarponea 
  • 50 dag polumasnog sira 
  • 10 dag slatkog vrhnja 
  • 10 dag šećera 
  • 1 vrećica vanilin šećera 
  • 1 žlica sitnog šećera 

Priprema:

Stavite želatinu u hladnu vodu da omekša. Jagode očistite i stavite pod mlaz vode. Osušite i prepolovite. Miješajte mascarpone, sir, slatko vrhnje, limunovu koricu i sok, te šećer i vanilin šećer. Želatinu stavite u hladnu vodu, zatim otopite u toploj vodi i postupno, kap po kap, miješajući dodajte kremi.  Ohlađeni biskvit razrežite po dužini na tri ista dijela. Na prvi dio stavite jagode i premažite polovicom kreme. Poklopite drugim dijelom biskvita. Premažite preostalom kremom i na nju stavite treći dio biskvita. Kolač stavite na hladno 4 - 5 sati. Režite na kriške i po želji posipajte sitnim šećerom. 

Prosjek: 4 (+363)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)