Kobasice-pečenice kuhane u vinu

recepti_bez_slike
2 para kobasica-pečenica 4 dl crnog vina 1 lovorov list krumpir kiselo vrhnje mljevena crvena paprika Priprema: Kobasice stavite u prikladnu posudu, prelijte ih vinom, dodajte lovorov list i kuhajte na srednjoj vatri sve dok vino ne ukuha na jednu četvrtinu. Tada kobasice izvadite na tanjure, prelijte vinom u kojem su se kuhale i odmah tople poslužite uz kuhani slani krumpir preliven zagrijanim kiselim vrhnjem izmiješanim s mljevenom crvenom paprikom i uz salatu od slatkih feferona.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+4)
Dok mama i ja u večernjim satima gledamo serije, tata se mota u kuhinji i često napravi kobasice - pečenice kuhane u vinu. Tako sam ponekad i ja uz njega isprobala i dobre su. Iako nisam slavonka, volim kobasice, al moraju za ovo jelo biti baš svježe kobasice-pečenice. Samo onda je jelotako ukusno

Sastojci:

  • 2 para kobasica-pečenica
  • 4 dl crnog vina
  • 1 lovorov list
  • krumpir
  • kiselo vrhnje
  • mljevena crvena paprika

Priprema:

Kobasice stavite u prikladnu posudu, prelijte ih vinom, dodajte lovorov list i kuhajte na srednjoj vatri sve dok vino ne ukuha na jednu četvrtinu. Tada kobasice izvadite na tanjure, prelijte vinom u kojem su se kuhale i odmah tople poslužite uz kuhani slani krumpir preliven zagrijanim kiselim vrhnjem izmiješanim s mljevenom crvenom paprikom i uz salatu od slatkih feferona.

 

Prosjek: 3.8 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika JASNA.'s

Nisam još radila kobasice u vinu i baš me interesira kakve će biti, a vjerujem odlične.

2
Slika korisnika pekmez's

mi smo često znali skuhati kobase u vinu kad smo u zimskim mejsecima imali druženja kod prijateljeve klijeti. Mislim da to nisu bile ove pečenice, ali da su bile fine, jesu. I po istom receptu smo radili svaki put, a da samo znate kako idu uz gemište, idealna kombinacija.