Knedle

Autor: sntomic   (palac x 98792) |moji recepti

0
Podrazumjeva se da su sa šljivama, jer u nas je šljiva bilo kao u priči.
Recepti - 2 - slika
  • 60 dag krumpira: oguliti i isjeći na veće kocke
  • 150 g brašna
  • 50 g griza ili pšenične krupice
  • 1 jaje
  • 30 g hladnog maslaca
  • 1/2 žličice soli
  • 4-5 žlica ulja za prženje
  • 10 dag krušnih mrvica
  • oko 25 kom sitnijih šljiva, izvaditi košpice
  1. Pripremljen krumpir skuhati te kada je skuhan dobro ga ocijediti i ponovno vratiti u istu posudu pa na vatru da ishlapi višak tekućine
  2. Izgnječiti ga gnječilicom, pa dodati brašno, sol, griz i maslac isječen na kocke. Dodati jaje i izmiješati. ( ne treba puno miješati tek toliko da se sve sjedini)
  3. Podijeliti na dva dijela. Na blago pobrašnjenoj podlozi napraviti kobasicu promjera oko 5 cm. Rezati komadiće dužine oko 4 cm, napraviti udubinu u sredini, staviti šljivu, koju dobro prekriti tijestom.Između dlanova izvaljati u kuglicu.
  4. Gotove knedlice stavljati u ključalu vodu i kuhati ih još koji minut pošto isplivaju na površinu. Kuhane prebaciti u već popržene krušne mrvice, dobro ih obložiti njima.
  5. Krušne mrvice propržiti na ugrijanom ulju, lagano dok se dobro ne uprže (promijene boju, potamne:).
  6. Gotove knedle služiti posute šećerom
  7. U šljivu se može staviti 1/4 kocke šećera i malo cimeta.
     
Prosjek: 3.3 (+3)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika sntomic's

izvrsna ideja....

2
Slika korisnika Zorica Stajkovic Savic's

ovo je recept po kome i ja radim knedle, ali ja stavim i malo secera u mrvice,da ne bi naknadno sladila. ostavljam u zamrzivac za zimu jer su mi tako najbolje,sljiva bude kao tek ubrana. Kuvam ih zamrznute sa malo duzim kuvanjem kad isplivaju 15 min,uvaljam u spremljene mrvice i eto uzitka :H