Domaći bananko

recepti_bez_slike
0,5 kg šečera 2dcl vode 1 ekstrat od banane 1 oblatna 3 želatine (bijela u prahu) čokolada za kuhanju Priprema šečer i vodu prokuhati 10-ak min, pustiti da se ohladi te dodajte namocenu želatinu koju ste namakali prema uputama na vrečici i ekstrakt od banane, sve to miksati na največoj brzini u jednom smjeru (ne šarati sa mikserom) ok 20-30 min kad se zgusne prelit preko oblatne i staviti u frižider da odstoji preko noci drugi dan napraviti glazuru i poslužiti ga...   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+4)
Antica nam je poslala recept za domaći bananko.

Popis sastojaka za bananko

  • 0,5 kg šečera
  • 2dcl vode
  • 1 ekstrat od banane
  • 1 oblatna
  • 3 želatine (bijela u prahu)
  • čokolada za kuhanju

Priprema

šečer i vodu prokuhati 10-ak min, pustiti da se ohladi te dodajte namocenu želatinu koju ste namakali prema uputama na vrečici i ekstrakt od banane, sve to miksati na največoj brzini u jednom smjeru (ne šarati sa mikserom) ok 20-30 min kad se zgusne prelit preko oblatne i staviti u frižider da odstoji preko noci drugi dan napraviti glazuru i poslužiti ga...
 

Prosjek: 4.3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika maliOdKuhinje's

Jednostavan recept a ujedno i fini. Uz sve navedeno mozete probati jos dodati i ekstrakt ruma ili ekstrakt vanilije.
Svakako se isplati isprobavati ekstrakte jer nisu toliko jaki kao prirodni sastojci daju aromu jelima a opet s druge strane mali su pa su zato prakticni za kuhinju.

Mozda bolje i zdravija od ove varijante je da kupite bananu izmiksate je u kasu i pomijesate sa zelatinom (mikserom naravno) ipak je bolje od ekstrakta ali malo kompliciranije za isprobati.

Svakako isprobajte recept necete pozaliti.