Rajski kolač iliti jogurtica

Autor: anngelpie   (palac x 642) |moji recepti

8

Voćni jogurt kao malena nikad voljela nisam...dok nisam dovoljno odrasla da smišljam "jestive recepte"...i tako sam jednom prilikom u voćni jogurt stavila želatinu i to izlila na kupovnu, narezanu, posloženu roladu u protvan... jer mi se jelo nešto slatko bez pečenja...nakon nekog vremena mogle su se rezati lijepe kocke "pravog" kolača...;)
Ovdje nije riječ o kupovnom biskvitu...ali je riječ o voćnom jogurtu...:)

Rajski kolač

Sastojci za biskvit 

  • 2 jaja
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica oštrog brašna
  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1 šalica kakaa
  • 1 pecilni prašak
  • 1 šalica mlijeka
  • 3/4 šalice ulja
  • malo sode bikarbone 
  • 2 žličice arome vanilije (ili vanili šećer)
  • rum - 2,3 žlice
  • sok od jedne naranče...naribana korica naranče

 

Krema od jogurta

  • 1 l voćnog jogurta
  • 250 ml (ili 500 ml - proizvoljno) slatkog vrhnja
  • 10 dag štaub šećera (šećer u prahu) 
  • 2 vrečice želatine u prahu

 

  • ...voće...
  • ...kupovni preljev za torte ...

 

Priprema

..u jednu posudu izmiješajte sve suhe sastojke...a u drugu sve vlažne sastojke...
...u posudu sa suhim sastojcima napravite rupu u koju polagano dolijevate mokre sastojke, polagano miješajte električnom miješalicom...
...izlijete u veći kalup za tortu ili manji protvan za kolače...pecite cca 40 min na 180°...

 

...izmiksajte slatko vrhnje u šlag (po želji dodajte štaub šećer, ako želite slatko)...polagano dodajte u u voćni jogurt (u ovom slučaju je bio voćni jogurt od vanilije i jagoda)...te želatinu koju ste pripremili prema upustvima na vrečici...

...tu kremu izlijte na ohlađeni biskvit...

...stavite u frižider na nekoliko sati da se stisne..najbolje preko noći...(ja stavim prvo u zamrzivač na sat vremena, zatim u frižider)...

...narežite voće po želji...u ovom mom slučaju su to bili ribizli...stavite ribizle na stisnut ohlađeni kolač i prelijte preljevom za torte (kupovni preljev za torte, crveni)... vratiti još malo u frižider da se stisne...

... ja sam taj kolač posluživala na tanjurima na koje sam stavila posteljicu od jagoda...

...jagode sam narezala na komadiće...posula ih šećerom, stavila malo ruma, vanilije, limunove korice i sok od limuna...kuhala dok nije postalo gusto (kao da radite đem)...kad se ohladilo, stavila na tanjur i na to stavila kolač...

...u slast!... :)

 

Prosjek: 4.7 (+3)
Link izvora / potpis autora: http://anngelpie.blogspot.com/2011/09/rajski-kolac-s-ribizlima.html
2 jaja 1 šalica šećera 1 šalica oštrog brašna 1 šalica glatkog brašna 1 šalica kakaa 1 pecilni prašak 1 šalica mlijeka 3/4 šalice ulja malo sode bikarbone  2 žličice arome vanilije (ili vanili šećer) rum - 2,3 žlice sok od jedne naranče...naribana korica naranče   Krema od jogurta 1 l voćnog jogurta 250 ml (ili 500 ml - proizvoljno) slatkog vrhnja 10 dag štaub šećera (šećer u prahu)  2 vrečice želatine u prahu   ...voće... ...kupovni preljev za torte ...   Priprema ..u jednu posudu izmiješajte sve suhe sastojke...a u drugu sve vlažne sastojke... ...u posudu sa suhim sastojcima napravite rupu u koju polagano dolijevate mokre sastojke, polagano miješajte električnom miješalicom... ...izlijete u veći kalup za tortu ili manji protvan za kolače...pecite cca 40 min na 180°...   ...izmiksajte slatko vrhnje u šlag (po želji dodajte štaub šećer, ako želite slatko)...polagano dodajte u u voćni jogurt (u ovom slučaju je bio voćni jogurt od vanilije i jagoda)...te želatinu koju ste pripremili prema upustvima na vrečici... ...tu kremu izlijte na ohlađeni biskvit... ...stavite u frižider na nekoliko sati da se stisne..najbolje preko noći...(ja stavim prvo u zamrzivač na sat vremena, zatim u frižider)... ...narežite voće po želji...u ovom mom slučaju su to bili ribizli...stavite ribizle na stisnut ohlađeni kolač i prelijte preljevom za torte (kupovni preljev za torte, crveni)... vratiti još malo u frižider da se stisne... ... ja sam taj kolač posluživala na tanjurima na koje sam stavila posteljicu od jagoda... ...jagode sam narezala na komadiće...posula ih šećerom, stavila malo ruma, vanilije, limunove korice i sok od limuna...kuhala dok nije postalo gusto (kao da radite đem)...kad se ohladilo, stavila na tanjur i na to stavila kolač... ...u slast!... :)   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
+ jedan = jedan
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Zlata Draženović's

JAKO DOBRO IZGLEDA,VJERUJEM I DA JE JAKO UKUSAN.. d-(^_^)

Slika korisnika mamadana71's

Stvarno dobro izgleda, ovo je za neke posebne prigode,,,,
lagano, jel da? sve skupa koliko treba vremena? Jeste probali sa drugim voćem? jednom sam to probala napraviti, ali davno...hvala

Slika korisnika mamica's

To te ja pitam!!!! I ja slično želatinu namočim u vodi, onda dodam šećer i jogurt, mješam do vrenja.Tu smjesu dobro ohladim i dodam pola litre šlaga i žele bombone.

Slika korisnika Luce's

Probajte sa višnjama, ako želite.

Slika korisnika Jenn's

može li se ovaj kolač napraviti bez želatine?

Slika korisnika Zlata Kadić's

ovo moram probati,obecava.

"Još jedan recept iz TOP 50"