Čokoladni san

Autor: DAGMARKA   (palac x 3369) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
150 g Jaja cijela 150 g secer u prahu 40 g bijelanjak + 20 g secer kristal 140 g glatkog brasna 30 g kakao 1 prasak za pecivo Sastojci za kremu: 250 g cokolada za kuhanje 225 g vrhnje za šlag 33% 215 g marmelada od borovnice ili malina Sastojci za glazuru: 250 g cokolade za kuhanje 220 g vrhnje za slag 33% 2 male žlice ruma Sastojci za ukras: ukrasi od cokolade POSTUPAK: BISKVIT: cijela jaja izmiksamo sa secerom u prahu,kad je dobro izmiksano i pjenasto dodamo brasno,kakao,prasak za pecivo i zmiksan bijelanjak sa kristal secerom,sve lijepo promijesamo kuhacom i damo u kalup za tortu(promijer 23 cm)stavimo pec na 170-180stupnjeva 50-60 minuta.kad je peceno ostavimo ohladit. KREMA: skuhamo vrhnje,u zdjelicu si damo izlomljenu cokoladu i zalijemo kuhanim vrhnjem,polako izmijesamo kuhacom na glatku masu a dodamo marmeladu.ostavimo ohladit(nece se skroz stisnut bit ce malo tekuce(ali ne puno).kad je biskvit ohlađen prerezemo ga po pola a napunime tortu,malo kreme si ostavimo za kornji biskvit,stavimo na 3 sata u frezider.sad si napravimo glazuru. GLAZURA: skuhamo vrhnje,u zdjelicu si damo izlomljenu cokoladu i zalijemo vrhnjem,polako izmijesamo na glatku masu i dodamo rum,ostavimo hladit 3 sata(ne u frezideru ali na sobnoj temperaturi),tu i tamo promijesamo...kad prođu 3 sata izvadimo iz frezidera tortu,glazuru izmiksamo sa mikserom i namazemo tortu,ukrasimo i stavimo ohladit,drugi dan rezemo i uzivamo u okusu cokolade.... Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
tko voli čokoladu onda neka proba jer kad sam jela ovu moju tortu odusevila sam se,punocom okusa :)
Recepti - 1 - slika

Sastojci za biskvit:

  • 150 g Jaja cijela
  • 150 g secer u prahu
  • 40 g bijelanjak + 20 g secer kristal
  • 140 g glatkog brasna
  • 30 g kakao
  • 1 prasak za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 250 g cokolada za kuhanje
  • 225 g vrhnje za šlag 33%
  • 215 g marmelada od borovnice ili malina

Sastojci za glazuru:

  • 250 g cokolade za kuhanje
  • 220 g vrhnje za slag 33%
  • 2 male žlice ruma

Sastojci za ukras:

  • ukrasi od cokolade

POSTUPAK:

BISKVIT:

cijela jaja izmiksamo sa secerom u prahu,kad je dobro izmiksano i pjenasto dodamo brasno,kakao,prasak za pecivo i zmiksan bijelanjak sa kristal secerom,sve lijepo promijesamo kuhacom i damo u kalup za tortu(promijer 23 cm)stavimo pec na 170-180stupnjeva 50-60 minuta.kad je peceno ostavimo ohladit.

KREMA:

skuhamo vrhnje,u zdjelicu si damo izlomljenu cokoladu i zalijemo kuhanim vrhnjem,polako izmijesamo kuhacom na glatku masu a dodamo marmeladu.ostavimo ohladit(nece se skroz stisnut bit ce malo tekuce(ali ne puno).kad je biskvit ohlađen prerezemo ga po pola a napunime tortu,malo kreme si ostavimo za kornji biskvit,stavimo na 3 sata u frezider.sad si napravimo glazuru.

GLAZURA:

skuhamo vrhnje,u zdjelicu si damo izlomljenu cokoladu i zalijemo vrhnjem,polako izmijesamo na glatku masu i dodamo rum,ostavimo hladit 3 sata(ne u frezideru ali na sobnoj temperaturi),tu i tamo promijesamo...kad prođu 3 sata izvadimo iz frezidera tortu,glazuru izmiksamo sa mikserom i namazemo tortu,ukrasimo i stavimo ohladit,drugi dan rezemo i uzivamo u okusu cokolade....

Prosjek: 3.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Dagmar Stojak
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)