Umak od kopra

Autor: tatjana   (palac x 2494) |moji recepti

1
Uz laganu ljetnu kuhinju, kuhano meso, povrće iz juhe ili mladi pečeni krumpir, ovaj jednostavni aromatični umak idealan je dodatak.
umak od kopra

Sastojci

  • vezica kopra
  • 2 žlice brašna
  • 2 dcl vode

Postupak pripreme

U posudu uliti maslac ili ulje tako da pokrije dno i lagano zagrijati. Dodati 2 žlice brašna i malo zapržiti, neprestano mješati. Treba paziti da brašno ne posmeđi, nego tek lagano požuti, pa dodati kopar i vodu. Kuhati desetak minuta i po potrebi dodati još vode ukoliko želite rjeđi umak.

Prosjek: 5 (+545)
vezica kopra 2 žlice brašna 2 dcl vode Postupak pripreme U posudu uliti maslac ili ulje tako da pokrije dno i lagano zagrijati. Dodati 2 žlice brašna i malo zapržiti, neprestano mješati. Treba paziti da brašno ne posmeđi, nego tek lagano požuti, pa dodati kopar i vodu. Kuhati desetak minuta i po potrebi dodati još vode ukoliko želite rjeđi umak. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+545)

Dodajte svoju verziju / Napišite kako vam je uspjelo / Postavite pitanje... OVDJE

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Tomek's

I ja tako radim slicno. Umjesto vode dodam juhu (prije nego se zakuhaju rezanci) jer se obicno uz sos jede nekakvo kuhano meso.
http://moja-kuhinja.com/topli-umaci/kopar-sos.html

Moj omiljeni sos :-)

poz

2
Slika korisnika jadranka's

recept nije loš ali ja pravim drugačije. malo brašna , maslac i onda malko zagrijem dodam kopar i unutra mlijeko , sol i malko octa sve zaviski koliko se voli kiselo prokuham i na kraju dodam kiselog vrhnja.
Dobar tek

"Još jedan recept iz TOP 50"