Umak od kopra

Autor: žana1   (palac x 1452) |moji recepti

0
Umak od kopra

Sastojci:

  • 2 žlice brašna
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 žumance
  • 2 grančice kopra
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice maslaca
  • vegeta, sol

Priprema:

Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zaprešku. Tada zalijte prvo s malo hladne vode, pa tek onda dodajte toplu vodu i neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Posolite, pospite vegetom i uz miješanje kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta da se umak zgusne. Zgotovljeni umak sklonite s vatre pa umiješajte limunov sok, nasjeckani kopar i kiselo vrhnje razmućeno sa žumanjkom. Poslužite s kuhanom govedinom i junetinom, kuhanom ribom, kuhanom piletinom, kuhanim mladim krumpirom.

Savjet: Dobar umak ne smije prekriti karakterističan okus i miris jela uz koje se poslužuje, već mu je zadatak da ga istakne.

Savjet: Kopar ima ugodan i aromatičan miris. Stavlja se nasjeckan u već zgotovljeno jelo u svježem stanju, zamrznut, konzerviran u soli ili octu i osušen.

Savjet: Nakon dodavanja žumanca umak se više ne smije kuhati. Ako ga trebate održati toplim, posudu držite u toploj vodi ili na lagano zagrijanoj ploči štednjaka.

Prosjek: 2.5 (+2)
2 žlice brašna 1 dl kiselog vrhnja 1 žumance 2 grančice kopra 1 žlica limunovog soka 2 žlice maslaca vegeta, sol Priprema: Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zaprešku. Tada zalijte prvo s malo hladne vode, pa tek onda dodajte toplu vodu i neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Posolite, pospite vegetom i uz miješanje kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta da se umak zgusne. Zgotovljeni umak sklonite s vatre pa umiješajte limunov sok, nasjeckani kopar i kiselo vrhnje razmućeno sa žumanjkom. Poslužite s kuhanom govedinom i junetinom, kuhanom ribom, kuhanom piletinom, kuhanim mladim krumpirom. Savjet: Dobar umak ne smije prekriti karakterističan okus i miris jela uz koje se poslužuje, već mu je zadatak da ga istakne. Savjet: Kopar ima ugodan i aromatičan miris. Stavlja se nasjeckan u već zgotovljeno jelo u svježem stanju, zamrznut, konzerviran u soli ili octu i osušen. Savjet: Nakon dodavanja žumanca umak se više ne smije kuhati. Ako ga trebate održati toplim, posudu držite u toploj vodi ili na lagano zagrijanoj ploči štednjaka. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
deset - jedan =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika annii's

Žana, svi Vaši recepti za umake su odlični, baš sam primjetila i probala ih par, svaka čast. To iz neke kuharice, naučeno od mame ili bake ili eksperimentiranje?

"Još jedan recept iz TOP 50"