Punjeni filet od brancina

recepti_bez_slike
8 komada fileta brancina 4 lijepe šnite istarskog pršuta 8 očišćenih repova škampi narezanih po dužini 4 jakobove kapice 100 g rikole 10 ml maslinova ulja sol papar kapari lovorov list 100 ml bijelog vina ružmarin Način pripreme Filete od brancina nježno potucite preko folije, posolite, popaprite. Na svaki od četiri fileta položite šnitu istarskog pršuta, po dva repa narezanih škampa i mesnati dio školjke. Pospite kaparima, složite listiće rikole i poklopite s preostala četiri posoljena i popaprena fileta. Punjene filete stavite u tavu na maslinovo ulje, poklopite i pecite na laganoj vatri oko pet minuta. Dodajte režnjeve češnjaka, lovorov list, ružmarin , polijte bijelim vinom, pokrijte i stavite na vatru još oko pet minuta. Ukrasite i poslužite. Savjet: Jelo možete na isti način završiti i u pećnici.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+646)

Potrebni sastojci za četiri osobe

  • 8 komada fileta brancina
  • 4 lijepe šnite istarskog pršuta
  • 8 očišćenih repova škampi narezanih po dužini
  • 4 jakobove kapice
  • 100 g rikole
  • 10 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • kapari
  • lovorov list
  • 100 ml bijelog vina
  • ružmarin

Način pripreme

Filete od brancina nježno potucite preko folije, posolite, popaprite. Na svaki od četiri fileta položite šnitu istarskog pršuta, po dva repa narezanih škampa i mesnati dio školjke. Pospite kaparima, složite listiće rikole i poklopite s preostala četiri posoljena i popaprena fileta. Punjene filete stavite u tavu na maslinovo ulje, poklopite i pecite na laganoj vatri oko pet minuta. Dodajte režnjeve češnjaka, lovorov list, ružmarin , polijte bijelim vinom, pokrijte i stavite na vatru još oko pet minuta. Ukrasite i poslužite.

Savjet:
Jelo možete na isti način završiti i u pećnici.
 

Prosjek: 5 (+646)
Link izvora / potpis autora: Viljam Cvek
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika zdravkica's

ja i jesam to ispekla u pecnici jer sam se bojala da mi se ne rastrga. ovo je jelo koje moraju probati svi ljubitelji ribe i prsuta!!!!