Zebra torta

Autor: Anita Đambo   (palac x 54) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
250 gr svježeg sira 250 gr marscapone sira 0.5 šalice šećera ekstrat vanilije 3 jaja malo soli 0.5 šalice nutelle Priprema Pomiješati jaja i šećer (bolji je efekt uvijek ako se posebno istuče bjelanjak, a posebno žumanjak sa šećerom), dodati marscapone sir, svježi sir, ekstrakt vanilije i sol. Miješati na lagano dok ne dobijemo kompaktnu smjesu. Razdvojiti smjesu na dva dijela, te u jednu polovicu umiješati pola šalice nutelle. Uliti smjesu sa nutellom u kalup za tortu, zatim drugu polovinu smjese u obliku kruga lagano ulijevati preko smjese sa nutellom. Ponoviti postupak ukupno 3 puta, te istovremeno širiti radijus kruga. Ukoliko vam je ovo previše komplicirano, možete jednostavno na dijelove ulijevati bijelu smjesu (efekt će isto biti lijep). Tortu staviti na drugi pleh u koji smo ulili vrelu vodu (ovdje koristiti običan pleh za pečenje), te peći 50 min na 150ºC. Ostaviti tortu ohladiti. Hladnu tortu oprezno tankim nožem odvojiti od ruba kalupa, te istresti na tacnu. Staviti u hladnjak na 24 sata. Posluživanje Ovdje je idealno koristiti pleh koji nema odvojivo dno, jer tortu treba peći u vodenoj kupelji. Ukoliko imamo samo kalup sa odvojivim dnom, omotati ga pa čak i nekoliko puta - prvo PVC pa zatim aluminijskom folijom da budemo sigurni da voda neće ući u kalup sa tortom). Vodenu kupelj napravimo jednostavno tako da kalup sa tortom stavimo na obični pleh za pečenje koji u koji smo ulili vrelu vodu (voda će doći otprilike do polovine kalupa od torte). Preporučeni kalup za ovu tortu je 26-28 cm. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+325)
Ova kombinacija sira i nutelle, bez dodataka brašna će vas sigurno oduševiti. Još kad se malo poigra sa bojama i dobije zebra efekt malo tko se neće oduševiti ovom tortom. Nuttela i sir definitivno su dobitna kombinacija za h tortu.

Sastojci za šest osoba

 • 250 gr svježeg sira
 • 250 gr marscapone sira
 • 0.5 šalice šećera
 • ekstrat vanilije
 • 3 jaja
 • malo soli
 • 0.5 šalice nutelle

Priprema

 1. Pomiješati jaja i šećer (bolji je efekt uvijek ako se posebno istuče bjelanjak, a posebno žumanjak sa šećerom), dodati marscapone sir, svježi sir, ekstrakt vanilije i sol.
 2. Miješati na lagano dok ne dobijemo kompaktnu smjesu.
 3. Razdvojiti smjesu na dva dijela, te u jednu polovicu umiješati pola šalice nutelle.
 4. Uliti smjesu sa nutellom u kalup za tortu, zatim drugu polovinu smjese u obliku kruga lagano ulijevati preko smjese sa nutellom. Ponoviti postupak ukupno 3 puta, te istovremeno širiti radijus kruga. Ukoliko vam je ovo previše komplicirano, možete jednostavno na dijelove ulijevati bijelu smjesu (efekt će isto biti lijep).
 5. Tortu staviti na drugi pleh u koji smo ulili vrelu vodu (ovdje koristiti običan pleh za pečenje), te peći 50 min na 150ºC.
 6. Ostaviti tortu ohladiti.
 7. Hladnu tortu oprezno tankim nožem odvojiti od ruba kalupa, te istresti na tacnu.
 8. Staviti u hladnjak na 24 sata.

Posluživanje

Ovdje je idealno koristiti pleh koji nema odvojivo dno, jer tortu treba peći u vodenoj kupelji. Ukoliko imamo samo kalup sa odvojivim dnom, omotati ga pa čak i nekoliko puta - prvo PVC pa zatim aluminijskom folijom da budemo sigurni da voda neće ući u kalup sa tortom).
Vodenu kupelj napravimo jednostavno tako da kalup sa tortom stavimo na obični pleh za pečenje koji u koji smo ulili vrelu vodu (voda će doći otprilike do polovine kalupa od torte). Preporučeni kalup za ovu tortu je 26-28 cm.

Prosjek: 4 (+325)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)