Teleća plućica na kiselo

Autor: nena970   (palac x 3142) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3/4 kg plućica  slana voda  ocat  4 dkg peršina  4 dkg mrkve  2 dkg luka  cijeli papar  lovorov list  5 dkg masti  5 dkg brašna  1 kocka šećera  1 dkg luka  zeleni peršin  sok i korice od limuna  sol  papar Priprema: Plućica se očiste, operu te u slanoj i kiseloj vodi kuhaju sa zelenjem, lukom, lovorom i cijelim paprom. Kad su mekana, izrežu se na rezance. U međuvremenu se napravi zapreška s kockom šećera. Zatim se stavi sitno narezani luk i zeleni peršin, dolije juhom u kojoj su se kuhala plućica, doda malo soka od limuna i ribane korice, soli se i papri te na kraju dodaju izrezana plučica. Dodati peršin, limun. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+851)

Sastojci:

  • 3/4 kg plućica 
  • slana voda 
  • ocat 
  • 4 dkg peršina 
  • 4 dkg mrkve 
  • 2 dkg luka 
  • cijeli papar 
  • lovorov list 
  • 5 dkg masti 
  • 5 dkg brašna 
  • 1 kocka šećera 
  • 1 dkg luka 
  • zeleni peršin 
  • sok i korice od limuna 
  • sol 
  • papar

Priprema:

Plućica se očiste, operu te u slanoj i kiseloj vodi kuhaju sa zelenjem, lukom, lovorom i cijelim paprom. Kad su mekana, izrežu se na rezance. U međuvremenu se napravi zapreška s kockom šećera. Zatim se stavi sitno narezani luk i zeleni peršin, dolije juhom u kojoj su se kuhala plućica, doda malo soka od limuna i ribane korice, soli se i papri te na kraju dodaju izrezana plučica.

Dodati peršin, limun.

Prosjek: 4 (+851)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Ječmena kaša (krupa) - PROČITAJTE Grah s ričetom - PROČITAJTE Varivo od mrkve - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE Žličnjaci od jetrica - PROČITAJTE